Mainos

28-vuotiaan vapautetun asianajaja: Marokkolaismies asui samassa huoneessa pääepäillyn kanssa vastaanottokeskuksessa

Poliisi on vapauttanut kaksi Turun joukkopuukotuksen vuoksi vangittuna ollutta miestä. Poliisi kertoo vapauttaneensa miehet tänä aamuna. Miehiä ei enää epäillä mistään rikoksesta.

– Heitä käsitellään tällä hetkellä ei enää rikoksesta epäiltyinä, vaan paremminkin todistajina. Heidän kertomustaan pyritään hyödyntämään esitutkintakokonaisuudessa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisista.

Koska miehet vapautettiin, tälle päivälle aiemmin alustavasti sovitut vangitsemisen uusintakäsittelyt peruttiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus vangitsi viikko sitten tiistaina kaikkiaan neljä miestä epäiltyinä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä. 18-vuotias ja 28-vuotias mies vangittiin lievemmällä eli syytä epäillä -perusteella. Poliisin olisi siis pitänyt esittää heitä vastaan lisänäyttöä viimeistään tänään, jos vangitsemista olisi haluttu jatkaa. Miehet ovat koko ajan kiistäneet syyllisyytensä.

4:41

"Pääepäilty oleskeli paljon muualla"

Poliisi ei avaa tarkemmin, millainen yhteys nyt vapautetuilla miehillä on ollut vielä vangittuina oleviin pääepäiltyyn ja toiseen mieheen.

– Sanotaan näin, että minä uskon, että tämä marokkolaisyhteisö Turussa tietää tai tuntee enemmän tai vähemmän toisensa. Ja sehän on se asia, mitä me pyrimme nyt selvittämään noilla lukuisilla kuulusteluillakin: ketkä kaikki ovat tunteneet tämän pääepäillyn tai toisen epäillyn ja millaisia kontakteja, puheita, yhteydenpitoja ja muuta näillä on ollut, Töyräs kertoo.

Vapautetun 28-vuotiaan miehen asianajaja Kari Ek kertoo STT:lle uskovansa, että mies otettiin kiinni siksi, koska hän oli ollut puukkoiskun pääepäillyn huonetoveri Pansion vastaanottokeskuksessa. Mies oli asianajajan mukaan määrätty asumaan pääepäillyn kanssa. Samaten pidätykseen todennäköisesti vaikutti asianajajan arvion mukaan se, että molemmat ovat syntyjään Marokosta.

– Päämieheni on kertonut, että pääepäilty kyllä asui samassa huoneessa, mutta oleskeli paljon muualla. Päämieheni katsoi, että asui huoneessa enimmäkseen itsekseen, Ek kertoi.

18-vuotiaan vapautetun miehen asianajaja puolestaan ilmoitti, ettei hän tai hänen päämiehensä anna haastattelua.

4:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.