Mainos

Turun puukotusten pääepäiltyä vaaditaan vangittavaksi puoleen päivään mennessä

Poliisi esittää Turun puukotusten pääepäiltyä vangittavaksi tänään puoleen päivään mennessä Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle. Tutkinnanjohtaja Crista Granroth ei osannut sunnuntaina sanoa, milloin vangitsemisoikeudenkäynti pidetään.

Keskusrikospoliisi kertoi sunnuntaina kuulustelleensa pääepäiltyä. Keskusrikospoliisi ei kuitenkaan tutkinnallisista syistä kommentoinut kuulustelun sisältöä.

Puukotuksista epäilty marokkolaismies on kertonut olevansa 18-vuotias. Hän tuli poliisin mukaan turvapaikanhakijana Suomeen viime vuonna.

Poliisi ampui miestä perjantaina ja tämä on ollut viikonloppuna hoidettavana sairaalassa. Vangitsemisoikeudenkäynti on mahdollista käydä myös siten, että epäilty ei ole itse paikalla käräjäoikeuden istunnossa. Granrothin mukaan poliisi ja sairaalan henkilökunta arvioivat tänään, estääkö terveydentila epäillyn tulon käräjäoikeuteen.

Puukotuksia tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä.

– Rikosnimikkeet muuttuivat terroritarkoituksessa tehdyiksi murhiksi ja niiden yrityksiksi, koska teon taustalla on ideologisia ajatuksia, tutkinnanjohtaja Granroth kertoi STT:lle.

Tässä rikosnimikkeessä teon tavoite voi olla esimerkiksi vakavan pelon aiheuttaminen tai yhteyskunnan horjuttaminen.

Kotietsintöjä ja kuulusteluja

Neljää muuta epäiltyä kuulusteltiin jo aiemmin, ja he ovat poliisin mukaan olleet halukkaita selvittämään asioita. Poliisi ei ole vielä päättänyt, esitetäänkö heitä vangittavaksi.

– Heidän osuutensa tapahtumiin on vielä epäselvä, ja heidän asemansa voi muuttua esitutkinnan edetessä, tiedotti KRP.

Lisäksi yhdestä ihmisestä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus.

KRP teki viikonloppuna kotietsintöjä muun muassa Turun Runosmäessä. Uusia kiinniottoja ei tehty. Tutkinnanjohtaja Granroth kertoi, että kotietsintöjä ei ole tehty muualla Suomessa. 

4:27
'


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.