KRP:n terrorismitutkinnassa lisää epäiltyjä

Keskusrikospoliisin terrorismirikostutkinnassa on epäiltyinä muitakin kuin pakkokeinojen kohteena olleet neljä henkilöä. Tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen vahvistaa asian MTV Uutisille.

– Pitää paikkansa. Tutkinnan yhteydessä on kuultu epäillyn asemassa muitakin eli myös heidän osallisuutta epäiltyihin terrorismirikoksiin tutkitaan, Ihaksinen sanoo.

Ihaksisen mukaan muita epäiltyjä on enemmän kuin yksi, mutta tarkkaa määrää hän ei kerro. Terrorismitutkinnassa epäiltyjä on nyt siis yhteensä ainakin kuusi.

Tutkinta jatkuu vielä kuukausia. Poliisi on tutkinnan aikana takavarikoinut suuren määrän tietokoneita ja muuta aineistoa, joiden läpikäymiseen menee aikaa.

– Esitutkinta valmistuu aikaisintaan loppukeväällä, Ihaksinen sanoo.

KRP otti lokakuussa kiinni kolme miestä, joiden se epäilee osallistuneen aseelliseen toimintaan terroristijärjestön riveissä ulkomailla. Lisäksi yksi vangittiin poissaolevana. Hän on kertonut olevansa Syyriassa.

Tutkintavankeudessa olleet on vapautettu.

Poissaolevana vangitun osalta poliisi tekee töitä hänen saamisekseen Suomeen. Jos häntä ei saada vastaamaan rikosepäilyihin, osa esitutkinta-aineistosta saattaa mennä salaiseksi mahdollisessa oikeudenkäynnissä.

Terrorismirikosjuttuun liittyy osan epäiltyjen perustama hyväntekeväisyysyhdistys Northern Relief ry. Osa epäillyistä on kertonut matkustaneensa Syyriaan sen nimissä.

KRP vastaavasti epäilee, että matkustamiseen on liittynyt myös muuta kuin hyväntekeväisyyttä. Poliisi tutkii yhdistyksen osuutta terrorismirikoskokonaisuudessa. MTV Uutiset kertoi asiasta viikko sitten.

Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Yhtä heistä epäillään koulutuksesta terrorismirikoksen tekemistä varten, toista värväyksestä ja kolmatta terrorismirikoksen valmistelusta.

Neljättä, poissaolevana vangittua miestä epäillään edelleen alkuperäisillä rikosnimikkeillä eli terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja koulutuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja