KRP:n rikosylikomisariolle rasisminvastainen palkinto

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Thomas Elfgren on saanut Global Family Award -palkinnon, joka on tunnustus avarakatseisuuden ja monikulttuurisuuden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Thomas Elfgren 
s. 1954 
- KRP:n rikosylikomisario
- Työskennellyt Haagin sotarikostuomioistuimen palveluksessa entisen Jugoslavian alueella tutkintaryhmän johtajana 
- Tutkinnanjohtaja Ruandan kansanmurhaan liittyvässä pastori Francois Bazaramban tapauksessa
- Rajavartiolaitoksen kouluttaja ihmissalakuljetus- ja ihmiskaupan torjuntakysymyksissä
- Sipoon kunnanvaltuuston jäsen (rkp)

Palkinnon jakoi tänään Helsingissä yhdessä rasismin ja muukalaispelon vastaisuutta edistävien tahojen ja toimijoiden yhdistys RASMUS ry, Kansainvälinen Suomemme ry ja Liikkukaa ry.

Palkintoperusteluissa mainitaan Elfgrenin blogikirjoitus, jossa hän kutsui moraalijohtajia astumaan esiin rasismia vastaan sekä muistutti poliisin roolista demokraattisessa yhteiskunnassa. Palkintolautakunnan mukaan nämä ovat tärkeitä tekijöitä monimuotoisen, tasa-arvoisen ja yhtenäisen yhteiskunnan rakentamisessa. 

– Tuntuu hienolta saada se. Palkinto kannustaa jatkamaan työtä, joka lähtee omista arvoista ja tärkeästä tehtävästä, mikä poliisilla on tasavertaisen yhteiskunnan edistämiseksi, Thomas Elfgren sanoo.

Elfgrenin lisäksi Global Family Award -palkinnon saajiksi valittiin Peik Johanson ja FC POHU, Michelle Sujballi sekä Karri "Paleface" Miettinen.

Palkinto on jaettu vuosittain vuodesta 1998. Aiemmin palkittuja ovat olleet muun muassa Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja toimittaja, kirjailija Umayya Abu Hanna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja