KRP:n nimissä lähetetään huijausviestejä – toimi näin, jos olet saanut viestin

Keskusrikospoliisi varoittaa huijaussähköposteista, joita lähetetään KRP:n nimissä.

KRP:n mukaan viestien sisällöt vaihtelevat ja niitä on lähetetty eri sähköpostiosoitteista. Sähköpostit eivät tule oikeasti poliisista, vaan rikolliset pyrkivät jäljittelemään poliisin käyttämiä sähköpostiosoitteita.

Yhdistävä tekijä viesteissä on nykytiedon mukaan se, että viestien liitteinä on pdf-tiedostoja ja viestien otsikossa mainitaan ”artikla 360”. Viesteissä on väitetty vastaanottajan syyllistyneen rikoksiin.

– Tyypillisesti huijauskampanjoissa viestien sisällöt ja muodot muuttuvat ajan mittaan, eli siksi täsmällistä kuvausta viesteistä ei ole mahdollista antaa, rikostarkastaja Mikko Rauhamaa Keskusrikospoliisista.

– Olennaista on, että viestien liitteenä olevia tiedostoja ei tule avata, eikä viestin ohjeiden mukaan tule toimia, sanoo Poliisin kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö, Rauhamaa jatkaa.

KRP ohjeistaa: Toimi näin jos olet saanut viestin

Jos saat ylläkuvatun viestin, poista se avaamatta liitteitä, KRP neuvoo. Muita toimenpiteitä Asian suhteen ei tarvitse tehdä.

Jos olet jo vastannut viestiin ja antanut pankkitietojasi, ole yhteydessä välittömästi omaan pankkiisi ja tee sen jälkeen rikosilmoitus poliisille.

Samantyyppisistä huijauksista on varoittanut hiljattain myös Euroopan poliisiviranomainen Europol. Samassa yhteydessä Europol varoitti myös huijaussoitoista, jotka näyttävät tulevan Europolin puhelinnumeroista. Toistaiseksi tällaista ilmiötä ei ole havaittu Suomessa.

Verkkokauppa.comin nimissä pyörii hämmentävä huijaus – Älä klikkaa tätä mainosta 0:35
Verkkokauppa.comin nimissä pyörii hämmentävä huijaus – Älä klikkaa tätä mainosta.

Lue myös:

    Uusimmat