Anonymous kannustaa täyttämään Venäjän-lähetystön sähköpostin roskalla – syynä lähestystön Suomen venäläisille lähettämä viesti

Anonymous aloitti kybersodan Venäjän hallintoa vastaan – Mikko Hyppönen kertoo, millaista jälkeä se on saanut aikaan. 13:26
Anonymous aloitti kybersodan Venäjän hallintoa vastaan – Mikko Hyppönen kertoo, millaista jälkeä se on saanut aikaan.

Venäjän Suomen-suurlähetystö julkaisi keskiviikkona Twitterissä viestin, jossa se pyytää ilmoittamaan Venäjän kansalaisiin ja venäjää äidinkielenään puhuviin henkilöihin kohdistuvista oikeuksien rikkomisista, syrjinnästä ja vihapuheesta.

Tiedot pyydettiin ilmoittamaan suurlähetystön konsuliosastolle sähköpostitse.

Nyt Venäjälle sodan julistanut Anonymous on ohjeistanut ihmisiä täyttämään Venäjän Suomen suurlähetystön sähköpostin roskalla.

– Spammatkaa heidän sähköpostinsa. He pyytävät Suomessa asuvia venäläisiä vasikoimaan suomalaisista, jotka sanovat jotain pahaa venäläisistä, Anonymous kirjoittaa Twitterissä.

Hakkerien yhteenliittymää Anonymousia seuraa Twitterissä liki 300 000 käyttäjää. Spammiohjeista on tykännyt yli 2 200 käyttäjää.

"Luonnollista, että Kreml tarttuu tällaiseen"

Suurlähetystön Twitter-viesti herätti huolta myös eduskunnassa, missä kansanedustajat keskustelivat keskiviikkona sisäisen turvallisuuden selonteosta.

Viesti huolestutti kansanedustajia, sillä Venäjä on perustellut hyökkäystään Ukrainaan maan venäläisen väestönosan väitetyllä sorrolla.

Venäläiseen nationalismiin erikoistunut Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jussi Lassila ei kuitenkaan näe suurlähetystön tviitissä aihetta suurempaan huoleen.

– On luonnollista, että Kreml tarttuu tällaiseen, kun eri maissa on tullut ilmi kiistattomia ylilyöntejä, kun esimerkiksi venäjänkielisiä opiskelijoita on heitetty ulos oppilaitoksista, Lassila sanoi STT:lle.

– Totta kai Venäjän ulkoministeriö näkee tässä tilaisuuden ja tarttuu tähän. Venäjä on nyt informaatiorintamalla erittäin heikoilla ja se pyrkii kaikin keinoin löytämään asioita, joihin se voisi tarttua, Lassila jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat