KRP epäilee "rotevaa ja häiriintynyttä" naista Raisa Räisäsen murhajutussa – taustalla voi olla mielenterveysongelmia: "Todistaja kertoi pelänneensä naista"

4:36
MTV Uutiset Live: Uusi epäily Raisa Räisäsen murhatutkinnassa.

Keskusrikospoliisin mukaan uusi epäily Raisa Raisäsen murhatutkinnassa voi nivoutua mielenterveysongelmiin. Krp selvittää nyt niin sanottua naisparin linjaa.

Ylläolevalla videolla rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä kertaa Raisa Räsäs -tutkimuksen vaiheita. Rikospaikka käsitteli tapausta laajasti keskiviikon ohjelmassa: Katso koko Rikospaikka-ohjelman jakso MTV.fi-palvelusta tästä linkistä!

Raisa Räisänen katosi 16. lokakuuta 1999 Tampereella. Viimeinen varma havainto Raisa Räisäsestä on 22.50 Hämeenkadulta Sokoksen luota.

Tällä hetkellä krp:llä on jutussa kolme linjaa: naispari, museoauto ja taksi.

Naispari-linjassa kyse on havainnoista, joiden mukaan kevyesti pukeutunut nuori nainen käveli myöhään illalla vanhemman, rotevan naisen kanssa kohti Armonkalliota. Havainnot päättyvät kahteen kirkaisuun.

Museoauto-linjassa tutkitaan sitä, että Raisa olisi mennyt tai laitettu hyvin vanhaan amerikkalaistyyliseen autoon. Taksi-linja taasen johtaa taksikyytiin turkkilaistyyppisen miehen kanssa Multiojankadulle.

Poliisia kiinnostaa erityisesti naisparin linja, joka ei sinänsä ole uusi, vaan sitä on selvitetty jo tuoreeltaan.

Tuomista ihmetyttää se, että kukaan ei ole ilmoittautunut vaikkapa äiti ja tytär -pariksi, vaikka asia on ollut julkisuudessa.

– Kyllähän tässä sellaista voi olettaa, että hänellä saattaisi olla jotain tekemistä Raisan katoamisen kanssa, koska kukaan ei ole tullut ilmoittautumaan, Tuominen sanoo.

– Tämä hiljaisuus naisparin ympärillä saattaa olla syy, että tässä olisi voinut henkirikos tapahtua eli vanhempi nainen olisi surmannut nuoremman.

Tiedättekö kuka tämä roteva, vanhempi nainen on?

– Kyllä meillä epäilty henkilö on olemassa, mutta emme ole vielä tarkemmin saaneet yksilöityä häntä tai näyttöä hänen syyllisyydestään.

Onko tässä läpimurto edessä?

– Kyllä tässä on tyypillinen "on syytä epäillä" -tason epäilys. Hänellä voi olla yhteys kadonneeseen henkilöön.

Epäilty nainen asuu Pirkanmaalla ja on siis nyt noin 60-vuotias.

Mikä voisi olla motiivi, jos vanhemmalla naisella olisi tekemistä henkirikoksen kanssa?

– Tässä ei mitään kunnon motiivia ole. Vaikutti siltä, että tällä naisella olisi mielenterveyshäiriöitä.

Tuominen kertoo, että naisparin Hämeensillalla nähnyt todistaja oli tehnyt rotevasta naisesta havaintoja jo kesällä ravintoloissa. Hänelle oli jäänyt naisesta epämiellyttävä kuva.

– Todistaja kertoi pelänneensä naista ja halusi välttää tätä.

Rikospaikka jatkuu 15. tammikuuta.

Jutun otsikkoa korjattu klo 7.51: Naistä ei pelännyt Raisa Räisänen vaan hänet nähnyt todistaja.

​​​​​​​Otsikointivirhe tapahtui uutispöydässä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja