Helsingin poliisi ei aloita esitutkintaa Paavo Väyrysen kannattajakorttien katoamisesta

Helsingin poliisi linjasi yhdistyksen mukaan, että asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Paavo Väyrysen valitsijayhdistyksen mukaan Helsingin poliisi on ilmoittanut, ettei se aloita esitutkintaa Väyrysen kannattajakorttien postituksesta. Valitsijayhdistys kertoi aiemmin tehneensä asiasta rikosilmoituksen.

Väyrysen valitsijayhdistys pyysi poliisia selvittämään muun muassa sitä, oliko kannattajakortteja hävitetty tai Postin vastauslähetysten järjestelmä hakkeroitu. Postin seurantajärjestelmän mukaan yksi lähetys kannattajakortteja oli päätynyt Viroon.

Valitsijayhdistyksen poliisilta saaman ilmoituksen mukaan poliisi ei aloita esitutkintaa, koska asiassa ei ole syytä epäillä rikosta. Yhdistyksen mukaan poliisi toteaa ilmoituksessa, että pelkkä väite rikoksen tapahtumisesta ei riitä syytä epäillä -kynnyksen ylittymiseen ja esitutkinnan aloittamiseen, vaan väitteen tueksi tarvitaan perusteltu epäily rikoksen tapahtumisesta.

Kääntyy Postin puoleen

Väyrysen valitsijayhdistys katsoo, että poliisin esitutkintaa koskeva päätös ei anna vastausta rikosilmoituksen keskeisimpiin kysymyksiin. Yhdistys ilmoittaa kääntyvänsä asiassa seuraavaksi Postin puoleen.

– Vastauslähetyssopimuksen Postin kanssa tehnyt Suomen linja ry ottaa maanantaina yhteyden Postin ylimpään johtoon ja pyytää selvitystä rikosilmoituksessa esitettyihin asioihin, yhdistys kirjoitti perjantaina lähettämässään tiedotteessa.

Paavo Väyrynen ei päässyt ehdolle näissä presidentinvaaleissa, koska ei saanut kerättyä vaadittavaa määrää kannattajakortteja.

Pitkäaikainen kansanedustaja ja moninkertainen ministeri Väyrynen on ollut aiemmin presidenttiehdokkaana vuosina 1988, 1994, 2012 ja 2018.

STT ei tavoittanut Helsingin poliisin edustajaa kommentoimaan asiaa perjantaina illalla.

Juttua täydennetty kello 20.34.

Otsikkoon korjattu Helsingin poliisi kello 22.21.

Lue myös:

    Uusimmat