Mainos

Kritiikki voimistunut liigaseuroissa – Veikkausliigaan tulossa muutos

7:31

Jalkapallon Veikkausliigan alkukauden suurimmaksi puheenaiheeksi on noussut kevään kiivas ottelutahti, joka on kirvoittanut runsaasti kritiikkiä jalkapallotoimijoiden keskuudessa.

Tulosruudun tietojen mukaan sarjajärjestelmää aiotaan muokata jatkossa uuteen uskoon. Liigaseurat neuvottelevat asiasta jo kiivaasti kulisseissa.

Muutoshalu on voimakas usean liigaseuran keskuudessa. Valmentajat ja pelaajat ovat ilmaisseet kevään aikana julkisestikin huolensa siitä, että pelaajien loukkaantumisriski kasvaa rajussa ottelutahdissa. Loukkaantumisriskin lisäksi pelitempo on ollut useissa kevään otteluissa alhainen, kun kentällä on nähty joukko väsyneitä pelaajia.

HJK:n laitapuolustaja Roni Peiponen kommentoi asiaa suorasanaisesti.

– On selvää, että pelaajien väsymys vaikuttaa myös pelintasoon. Yleisesti ottaen tilanne ei ole tällä hetkellä hyvä esimerkiksi nuorten pelaajien kannalta. Fysiikan harjoitteleminen on monille käytännössä mahdotonta, kun aika menee lähinnä siihen, että yritetään palautua otteluista, Peiponen näkee.

Jotta alkukauden otteluruuhka kyettäisiin tulevaisuudessa välttämään, on kulisesseissa väläytelty käytännössä kahta vaihtoehtoa.

Kaudesta 2020 alkaen voitaisiin pelata nykyisen 12 joukkueen kolminkertaisen sarjan sijaan, 10 joukkueen kolminkertainen sarja, jolloin ottelumäärä tippuisi 33:sta 27:ään.

Veikkausliigan pelillinen taso nousisi muutoksen ansiosta ja myös kevään otteluruuhka olisi mahdollista välttää. Myös kasvattajasarjan maine ja pelaajien kiinnostavuus ulkomaalaisseurojen ja suuren yleisön keskuudessa kasvaisi, kun pelaajat olisivat energisempiä ja pelitempo nousisi.

Toinen kulisseissa esillä ollut vaihtoehto on 12 joukkueen kaksinkertainen sarja, jossa pelattaisiin loppukaudesta 6 joukkueen ylä- ja alaloppusarja.

– Molemmat uudistukset kuulostaisivat hyviltä. Tämä on sellainen asia, joka olisi vielä helppo muuttaa suomalaisessa futiksessa, Norjan kentilläkin piipahtanut 21-vuotias Peiponen toteaa.

Lisää kuumasta aiheesta ylälaidan videon Tulosruutu-jutussa.​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.