Mainos

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ihmettelee Päivi Räsästä koskevaa rikostutkintaa – "Hän kävi opillista keskustelua kirkkokuntansa sisällä"

5:10

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ihmettele puolueensa entistä puheenjohtajaa Päivi Räsästä koskevaa rikostutkintaa. 

Räsäsen sosiaalisessa mediassa julkaisemista tekstistä aloitettiin esitutkinta aiemmin tällä viikolla. Twitter-päivitys koski Helsinki Pride-tapahtumaa, jota Räsänen kuvaili synnin ja häpeän nostamiseksi ylpeyden aiheeksi. Rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Essayah ihmettelee Räsäsestä aloitettua esitutkintaa. Hän kommentoi asiaa MTV Uutisille Kristillisdemokraattien puoluekokouksessa Oulussa tänään.

– Pidän kyllä erikoisena, että esitutkinta on aloitettu.

Essayahin mukaan Räsänen kävi opillista keskustelua oman kirkkokuntansa sisällä, eikä kiihottanut kansanryhmää vastaan.

– Hän on käynyt oman kirkkokuntansa jäsenenä ja myös kirkkovaltuutettuna opillista keskustelua siitä, mikä opillinen näkemys on. Siltä pohjalta on minusta erikoista, että tässä on otettu kiihottaminen kansanryhmää vastaan rikosnimikkeeksi.

Essayah alleviivaa, että Räsänen ei kirjoittanut Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajan ominaisuudessa. Essayah kieltäytyy ottamasta muuta selvää kansaa Räsästä koskevaan tutkintaan.

– Hän on käynyt keskustelua nimenomaan oman kirkkokuntansa sisällä. Tässä asemassa hän ei ole ollut eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Ylipäätänsä me emme ota kantaa kirkkokuntien sisäisiin asioihin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja