Krista Pärmäkoski niukasti ulos palkintopallilta – Therese Johaug hurjalla erolla voittoon

Krista Pärmäkoski sijoittui neljänneksi maastohiihdon maailmancupin Ruotsin Falunin kymmenen kilometrin vapaahiihton kilpailussa viidenneksi. Kilpailun ylivoimaiseen voittoon hiihti uransa tähän viikonloppuun päättävä Norjan Therese Johaug.

Johaug voitti kilpailun 35,9 sekunnin erolla Ruotsin Jonna Sundlingiin. Kisan kolmas oli Yhdysvaltain Jessie Diggins. Pärmäkoski jäi palkintopallipaikasta 1,9 sekuntia. Kerttu Niskanen oli toiseksi paras suomalainen ollen seitsemäs.

Muista suomalaisista Jasmi Joensuu oli 26:s, Johanna Matintalo 34:s, Anne Kyllönen 36:s ja Katri Lylynperä 50:s.

Vielä kisan puolivälissä palkintopallitaistelussa mukana ollut Ruotsin Frida Karlsson jäi lopulta sijalle 12. Eroa kärkeen reilu minuutti. Maastohiihdon maailmancup tulee päätökseen sunnuntaina, kun vuorossa on sekaviestit sekä sekaparisprintti.