Krista Pärmäkoski myönsi Ylellä – alun irtiotto sotki koko kisan: "Se vähän kostautui"

Krista Pärmäkoski oli kahdeksas naisten yhdistelmäkisassa Seefeldin MM-hiihdoissa. Pärmäkoski myönsi, että kisan alun irtiotto ja siihen reagointi vei mehuja vapaan osuudelta.

Pärmäkoski oli alussa vielä kyttäysasetelmissa, mutta varsinkin kisan voittaneen Norjan Therese Johaugin hurja isku vei kärjen ulottumattomiin.

– Ehkä Johaug oli alussa vähän pussissa, mutta sitten kun hän pääsi sieltä, niin sitten vauhti kasvoi saman tien. Tiesin omat rajani ja se oli siellä, missä nyt hiihdin. Alussa piti ottaa rauhallisesti ja yritin vapaalla hiihtää edellä olevia kiinni. Ei vain riittänyt, Pärmäkoski pohti Ylen lähetyksessä.

Pärmäkoski ei lopulta pystynyt vastaamaan Johaugin tai edessä olleen kolmikon, Ingvild Flugstad Östbergin, Astrid Jacobsenin ja Natalia Nepryaevan vauhtiin.

– Sanoin jo ennen kisaa, että on ihan sama, onko neljäs vai kymmenes. Halusin henkilökohtaisen mitalin ja yritin sitä ajatellen hiihtää muita kiinni jo perinteisen osuudella. Se vähän kostautui ja vapaalle ei ollut sitten paukkuja, Pärmäkoski myönsi.

Pärmäkoski jäi lopulta kisan voittajasta Johaugista yli puolitoista minuuttia (+1.33,7). Norjan Östberg oli kisan toinen ja Venäjän Nepryaeva oli kolmas.

Muista suomalaisista Laura Mononen oli 12:s (+2.09,6), Eveliina Piippo 23:s (+2.59,6) ja Johanna Matintalo 32:s (+3.41,4). 

Lue myös:

    Uusimmat