Krista Pärmäkoskelta suvereeni mestaruussuoritus SM-hiihdoissa

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski on voittanut Suomen mestaruuden kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Ristijärvellä.

Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo oli kilpailussa toinen ja Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen kolmas. Matintalo hävisi mestarille 24 sekuntia, Kyllönen taipui minuutilla. 

– Tältä kaudelta ei ollut vielä yhtään SM-mitalia, joten fiilis on hyvä. Nyt on ensimmäinen korkattu. SM-kilpailuihin on aina kiva tulla hiihtämään, vaikka on pitkä kausi takana ja on väsynyt. Näissä on rento ja leppoisa tunnelma, Pärmäkoski summasi.

– Mielestäni annoin kaiken ladulla ja olin maalissa aika väsynyt. Täällä on aika lämmin, ja pitää olla tarkkana, että muistaa juoda riittävästi. Tähänhän on totuttu kuukausi sitten, Pärmäkoski viittasi lämpimässä säässä käytyihin MM-kilpailuihin.

Kyllönen ei ole huolissaan siitä, mahtuuko enää maajoukkueeseen.

– Ei huoleta. Uskon, että olen maajoukkueessa. Harjoitteluun pitää tehdä muutoksia, kun valmistautuu olympiatalveen. Pohjat ovat kunnossa, ja pitäisi osata myös levätä. Harjoittelua pitää vähentää. Tällä kaudella tulokset ovat olleet huonoja, mutta sinne ja tänne on tullut hyviä väläyksiä. Niin tuli nytkin, Kyllönen kertoi

Maajoukkuehiihtäjät Laura Mononen ja Jasmi Joensuu olivat sijoilla 4 ja 5. 

– Tämä oli ylivoimaisesti paras normaalimatkan kilpailuni SM-tasolla. Olisin toivonut mitalia, mutta kärkiviisikkoon pääseminenkin on kova suoritus, alle puoli minuuttia pronssista jäänyt Joensuu sanoi.

Pärmäkoski voitti matkan Suomen mestaruuden myös viime talvena.

Miesten 15 kilometrin kilpailu alkaa kello 15.

Juttuun päivitetty hiihtäjien kommentteja klo 13.47. 

Lue myös:

    Uusimmat