Krista Pärmäkoskelle iso kunnia – huippuhiihtäjältä merkittävä paljastus urastaan

Naiset hiihtivät uskomattomat kaksi mitalia Suomeen! Isometsä analysoi naisten hiihtoja 8:43
Suomeen kaksi olympiamitalia: Jari Isometsä analysoi naisten kympin tapahtumat.

Krista Pärmäkoski kantaa Suomen lippua Pekingin olympialaisten päättäjäisissä sunnuntaina. Huippuhiihtäjä myös ilmoitti perjantaina olympiauransa todennäköisestä päättymisestä Pekingin kisoihin.

Pärmäkoski, 31, hiihtää Zhangjiakoun lumilla vielä 30 kilometrin vapaan kisan sunnuntaina. Sen jälkeen hän saa toimia Suomen lipunkantajana päättäjäisissä. 

– Kun pääsin vuonna 2010 ensimmäisen kerran edustamaan Suomea olympialaisiin, en uskaltanut edes haaveilla näin pitkästä olympiaurasta. Olen saanut elää omaa unelmaani urheilijana ja tuliaisiksi on jäänyt mitaleiden lisäksi paljon hienoja kokemuksia olympiajoukkueen kanssa. Yksi unelmistani on jo pienestä tytöstä lähtien ollut toimia joskus olympialaisissa Suomen joukkueen lipunkantajana, Pärmäkoski tunnelmoi Suomen olympiakomitean tiedotteessa. 

– On suuri kunnia päästä kantamaan siniristilippua päättäjäisiin, jotka todennäköisesti tulevat olemaan itselleni viimeiset urheilijana, viisinkertainen olympiamitalisti jatkoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki ylistää Pärmäkosken pitkää ja menestyksekästä uraa. 

– Mitali kolmista perättäisistä olympiakisoista on temppu, johon pystyy vain äärimmäisen kova huippu-urheilija. Lipunkantajan rooli on arvostettu kunniatehtävä, mistä kertoo se, että Krista tehtävään suostui, vaikka aiemmin sunnuntaina hän hiihtää raskaan olympiaurakan päätteeksi kovan kilpailun, Lehtimäki sanoo.

Naisten 30 kilometrin maastohiihtokilpailu alkaa sunnuntaina Suomen aikaa klo 8.30. Päättäjäiset ovat ohjelmassa klo 14.00. Koko olympiaohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä.  

Lue myös:

    Uusimmat