"Krista Kiuru, miksi meitä rääkätään?" Ravintola-alalta hätähuuto sanomalehtien etusivuilla julkaistulla avoimella kirjeellä ministerille

1:41
Ravintola-ala osoitti mieltään koronarajoituksista jo torstaina 8. lokakuuta. Katso lisää videolta!

Ravintolakonserni NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström syyttää avoimessa kirjeessä ravintola-alaan kohdistuvien koronarajoitusten sysäävän alan kuilun pohjalle.

Vikström kirjoittaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) kohdennetussa kirjeessä, että rajoitukset syövät ravintola-alan kasvun edellytykset pitkäksi aikaa. Hän arvioi, että etenkin pienistä ravintoloista moni joutuu sulkemaan ovensa lopullisesti.

Vikströmin mukaan on selvää, etteivät matkailu- ja ravintola-alalle luvatut korvaukset hyvitä täysimittaisesti rajoitusten aiheuttamia menetyksiä. Hänen mukaansa hallituksen pitäisi tukea palvelujen kysyntää arvonlisäveron määräaikaisilla alennuksilla sekä harkita nuorten työntekijöiden työnantajamaksujen määräaikaista alentamista.

Kirjeestä on julkaistu koko sivun ilmoituksena lyhyempi versio Satakunnan Kansan ja Länsi-Suomen etusivuilla otsikolla "Krista Kiuru, miksi meitä rääkätään?".

Lehdet ilmestyvät Kiurun kotimaakunnassa Satakunnassa. Lehtien etusivuilla julkaistussa versiossa on Vikströmin ohella allekirjoittajina paikallisia ravintola-alan yrittäjiä.

–  Yritykset ovat jo lomauttaneet ja irtisanoneet henkilöstöään. Nyt valot sammutetaan täysin ja ministeri, sormi katkaisijalla on teidän, lehtien etusivuilla lukee.

Lyhyempi versio on luettavissa Vikströmin Facebook-sivulla julkaistussa päivityksessä.

Satakunnan Kansan erikseen haastattelema Vikström sanoo lehdelle, että kirje on kohdistettu koko hallituksen sijaan Kiurulle, sillä rajoitukset on tehty sosiaali- ja terveysministeriön vetäminä.

–  Näkökulmastamme tämä henkilöityy vastuuministeriin Krista Kiuruun. Hänet me haluamme herättää, Vikström sanoo.

Lisäksi Vikström kertoo lehdelle toivovansa, että ravintola-alaa kuultaisiin rajoituksia suunniteltaessa. Yrittäjät eivät ole avoimen kirjeen mukaan päässeet vuoropuheluun eikä niitä ole kuultu.

Yrittäjien mukaan ravintolat eivät ole sen riskialttiimpia paikkoja koronan leviämisen näkökulmasta kuin muutkaan paikat, joissa ihmiset kohtaavat.

– Olisi reilua, että ravintola- ja matkailualan yritykset saisivat itse huolehtia toimintansa turvallisuudesta ja vastuullisuudesta –  kuten muutkin toimialat, kirjeessä sanotaan.

6:58

Katso videolta, kuinka Sanna Marin kommentoi MTV:n Uutisextrassa hallituksen maskikohua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja