Kriitikko Arttu Seppänen PMMP:n porua herättäneistä festarikeikoista: "Tällä lailla konserttibisnes nykyään toimii"

Kriitikko Arttu Seppänen kertoo, mitä mieltä on konserttilippujen dynaamisesta hinnoittelusta 1:24
Katso videolta, mitä mieltä kriitikko Arttu Seppänen on konserttilippujen dynaamisesta hinnoittelusta.

Toimittaja-kriitikko Arttu Seppänen ei pidä PMMP:n festarikeikkoja kovinkaan tavattomina. Yhtyeen piti tehdä ainutlaatuinen paluu Olympiastadiolla elokuussa kahden keikan voimin, mutta pian julkaistiin ensi kesän festarikeikat. 

PMMP julkisti 11. ja 12. syyskuuta Helsingin Olympiastadionin paluukeikat. PMMP, keulakuvinaan Mira Luoti  ja Paula Vesala, lopetti toistaiseksi vuonna 2013. Stadionkeikat järjestetään 23. ja 24. elokuuta vuonna 2024. 

27. syyskuuta julkistettiin kuitenkin kolme festarikeikkaa ensi kesänä Seinäjoen Provinssissa, Turun Ruisrockissa ja Joensuun Ilosaarirockissa. Toinen stadionkeikka sai osakseen harmitusta, mutta festarikeikat katkaisivat joiltakin faneilta viimeisenkin kamelin selän. 

Toimittaja-kriitikko Arttu Seppänen ei pidä yllättävänä, että PMMP esiintyy ensi kesänä festareilla ennen stadionkeikkoja. 

– Bändi tekee ihan oikein tehdessään niin. PMMP on tunnettu nimenomaan festaribändinä. Stadionkeikkoja myytäessä ei tosin varsinaisesti tuotu ilmi, että näitä festarikeikkoja on myös tulossa. Tämän takia monet ihmiset ovat tietysti mielensä pahoittaneet. Mutta on myös selvää, ettei niitä kahta stadikkaa olisi saatu myytyä loppuun, jos olisi ollut tieto näistä festarikeikoista, Seppänen kertoi MTV Uutiset Livessä 28. syyskuuta. 

Seppäsen näkemyksen mukaan näin nykyaikana myydään keikkoja, kuten Coldplaynkin kohdalla: viimeisimmäksi julkistetusta keikasta tulee lopulta ensimmäinen.

Seppänen ei näe tällaista toimintaa välttämättä kuluttajan huijaamisena, vaikkei festarikeikkoja tuotukaan aiemmin ilmi. 

– Ei sitä myöskään kielletty. Itselleni ei ole niin tärkeää, minkä keikan näkee. Jos asuisin Joensuussa ja ostaisin liput stadionkeikalle, ja pian tuleekin tieto, että PMMP olisi Ilosaarirockissa, niin ymmärrän tässä kuluttajanäkökulman. Tällä lailla konserttibisnes nykyään toimii. Ennen tehtiin toisinpäin: huomattiin, että on enemmän kysyntää, niin tehtiin lisää, ja ne tuli siihen perään. 

Seppänen pitää PMMP:n esiintymisiä ensi kesän festarien myyntivalttina, kuten edeltävänä kesänä Ruisrockin yksi myyntivaltti oli Antti Tuiskun  toistaiseksi viimeinen esiintyminen. 

Seppänen pitää ihmisiä hassuina ja ristiriitaisina. 

– Onhan se sillä tavalla huvittavaa, että ihmiset toivovat hirveästi, että bändi tulee takaisin ja sitten, kun se tulee ja keikkoja onkin aika paljon, niin harmittaa. Haluamme kaikkea, ja lopulta emme tiedä, mitä kaikkea haluamme. Kulttuurissa on nykyään yhteisöllisyyden, mutta myös eksklusiivisuuden tarve. Pitää olla jossain spesiaalissa tilaisuudessa, Seppänen selvensi näkemystään. 

Katso videolta, mitä mieltä kriitikko Arttu Seppänen on konserttilippujen dynaamisesta hinnoittelusta. 

 

Lue myös:

    Uusimmat