Putin: Iskut Ukrainan energialaitoksiin jatkuvat ja Ukraina on niihin itse syyllinen – Venäjän tavoitteena on yhä "vapauttaa sille kuuluvat, Ukrainan miehittämät alueet"

Venäjän hallinnon Kremlin mukaan maan tavoitteena on yhä "vapauttaa" "Ukrainan miehittämät, Venäjälle kuuluvat alueet". 

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Kyse on todellisuudessa Venäjän itseensä liittämistä alueista, jotka kuuluvat yhä Ukrainalle. Alueet ovat Donetsk, Luhansk, Herson ja Zaporizhzhja.

Kremlin mukaan sota loppuisi jo huomenna, jos Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sitä haluaisi. Asiasta uutisoi Reuters.

Kreml ei kuitenkaan ole täysin määritellyt tavoitteitaan Ukrainassa. 

Kremlin lehdistösihteerin Dmitry Peskovin mukaan Venäjä ei havittele muita alueita.

–Ainakaan siitä ei ole annettu mitään tiedonantoa. Toisaalta meillä on vielä paljon tehtävää (Ukrainan valtaamien) alueiden vapauttamisessa. 

Putin: Iskut energiainfraan Ukrainassa jatkuvat

Presidentti Vladimir Putin sanoo Venäjän jatkavan iskujaan Ukrainan energiainfrastruktuuriin. Kremlissä pidetyssä palkintoseremoniassa puhunut Putin myönsi suoraan, että Venäjä on ottanut Ukrainassa kohteikseen sähköntuotannon ja -jakelun, mutta sanoi Ukrainan olevan itse syyllinen iskuihin.

Ukrainan sähköyhtiön mukaan Venäjä on iskenyt Ukrainan sähkölaitoksiin ja -linjoihin yli tuhannella ohjuksella ja ammuksella.Iskut on laajasti tuomittu maailmalla, koska ne ovat jättäneet miljoonat ihmiset Ukrainassa selviytymään talvesta ilman sähköä ja vettä.

"Ruotsi ja Tanska pelkäävät Nord Stream -tutkimuksia"

Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Maria Zaharovan mukaan Ruotsi ja Tanska kieltäytyvät yhä yhteistyöstä Venäjän kanssa Nord Streamin kaasuputkiräjähdyksen tutkimiseksi. 

Zaharovan mukaan Ruotsi ja Tanska pelkäävät päästää Venäjää tutkimuksiin mukaan. 

Venäjän mukanaolo paljastaisi todellisen syyllisen räjähdyksiin, Zaharova toteaa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Länsi epäilee Venäjän räjäyttäneen kaasuputket tahallaan protestina lännen toimille ja pakotteille, joita esimerkiksi Euroopan maat ja Yhdysvallat ovat asettaneet Venäjälle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja