Kreml torjuu lehtiväitteen, jonka mukaan Wagner-pomo tarjosi Ukrainalle tietoja venäläisjoukoista

Kreml on vastannut amerikkalaislehti Washington Postin (WP) artikkeliin, jonka mukaan Venäjän palkkasotilasryhmä Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin olisi tarjonnut Ukrainalle tietoja venäläisjoukkojen asemista .

Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Washington Postin artikkeli vaikuttaa huijaukselta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Prigozhin puolestaan selvästi vitsaili artikkelin tietojen olevan oikeassa. Hän esimerkiksi kertoi parhaillaan olevansa Afrikassa tapaamassa Ukrainan tiedusteluväkeä.

WP:n jutun mukaan Prigozhin olisi antanut tietoja venäläisjoukkojen asemista, jos ukrainalaisjoukot olisivat vastapalveluksena vetäytyneet Bahmutista, jossa Wagner-ryhmä pääosin taistelee.

Lehden tiedot perustuvat Pentagonin asiakirjavuotoihin, joista uutisoitiin laajasti keväällä. Washington Post sanoo tietojensa pohjautuvan sellaisiin tiedustelutietoihin, joista ei ole aiemmin raportoitu.

Lehdelle nimettömästi puhuneen virkamiehen mukaan Prigozhin yritti käydä kauppaa Ukrainan kanssa useaan otteeseen.

Ukraina ei WP:n jutun mukaan innostunut Wagner-johtajan ehdotuksesta, sillä he eivät luottaneet Prigozhiniin ja tämän tietojen rehellisyyteen.

Vuodettujen asiakirjojen perusteella näyttää Washington Postin mukaan siltä, että Ukraina epäilee tai ehkä jopa tietää Venäjän tietävän, että Prigozhin on ollut yhteydessä ukrainalaisiin tiedusteluviranomaisiin.

Venäjä ja Ukraina ovat taistelleet Bahmutista kuukausien ajan. Venäjä on vallannut suurimman osan kaupungista, mutta ei ole onnistunut sen saartamisessa. Ukraina on tehnyt Bahmutin ympäristössä viime päivinä paikallista menestystä saavuttaneita vastahyökkäyksiä.

Prigozhinin ja Venäjän puolustusministeriön julkiset suhteet ovat olleet kuralla jo useamman kuukauden ajan.

Wagnerin johtaja pilkkasi Putinia – tutkija: Hän on täysin riippuvainen Kremlistä 5:04
Wagnerin johtaja pilkkasi Putinia – tutkija: Hän on täysin riippuvainen Kremlistä.

Lue myös:

    Uusimmat