Kreml: Diktaattori Lukashenka suunnittelee muutoksia Valko-Venäjän perustuslakiin – neuvotteli Vladimir Putinin kanssa "rakentavasti" neljä tuntia

Presidenttiehdokas Svetlana Tihanovskaja vetosi valkovenäläisiin maanpaosta 1:40
Oppositioehdokas Tsihanouskaja: Haluan muistuttaa Putinia, ettei mikään tänään solmittu sopimus ole lainvoimainen, koska Lukashenka ei ole virallisesti presidentti

Valko-Venäjän presidentti aikoo muuttaa maansa perustuslakia, kertoo Kremlin edustaja Dmitri Peskov.

Presidentti Aljaksandr Lukashenka oli kertonut suunnitelmistaan maanantaina Venäjän presidentille Vladimir Putinille. Lukashenka ja Putin tapasivat usean tunnin kestäneessä neuvottelussa Venäjän Sotshissa Mustanmeren rannalla.

Kremlin edustaja Dmitri Peskov sanoo, ettei voi kertoa tarkempia tietoja Lukashenkan suunnitelmista.

Putin ja Lukashenka eivät antaneet neuvotteluista yhteistä lausuntoa, mutta Peskov valotti lyhyesti lähes neljä tuntia kestäneitä neuvotteluja toimittajille järjestetyssä konferenssipuhelussa.

Peskov kuvaili neuvotteluja muun muassa "rakentaviksi".

En ensimmäistä kertaa kopeloimassa perustuslakia

Lukashenka on aiemmin muuttanut maansa perustuslakia pönkittääkseen omaa valtaansa. Valko-Venäjän oppositio haluaisi palata vanhaan perustuslakiin, mutta Lukashenkan mielestä se olisi "askel taaksepäin".

Lisäksi Lukashenka on aiemmin sanonut haluavansa järjestää kansanäänestyksen uudistuksista, mutta ei ole kertonut tarkemmin, mitä uudistukset olisivat.

Juttua muokattu 14.9.2020 kello 21.38: Lisätty Peskovin kommentit neuvotteluista ja muokattu lisäyksen pohjalta myös otsikkoa. 

Lue myös:

    Uusimmat