Valko-Venäjän diktaattori Lukashenka tapaa Putinin tänään Sotšissa – poistuu maasta ensimmäistä kertaa vilpillisiksi tuomittujen vaalien jälkeen

7:30
Venäjä äänestää paikallisvaaleissa, ja maailma seuraa tavallista kiinnostuneempana – tässä syy, miksi vaalitulosta kannattaa seurata

Kotimaassaan laajamittaisten mielenosoitusten kohteena oleva Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenka tapaa tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin Venäjän Sotšissa.

Presidentti Aljaksandr Lukashenka on tukeutunut Venäjään voimakkaasti sen jälkeen, kun mielenosoitukset puhkesivat maassa elokuun presidentinvaalien jälkeen. Päämiehet tapaavat kasvokkain kuitenkin ensimmäistä kertaa Lukashenkan kyseenalaistetun uudelleenvalinnan jälkeen. Kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun Lukashenka poistuu Valko-Venäjän maaperältä vilpillisten presidentinvaalien jälkeen. Toisin kuin monet muut maat, Venäjä on todennut presidentinvaalit laillisiksi.

Venäjä on tukenut Lukashenkaa kuohunnan aikana ja luvannut antaa maan hallinnolle tarvittaessa apua. Tuen hintana Venäjän on epäilty kiristävän Valko-Venäjää yhä tiiviimpään yhteistyöhön Venäjän kanssa.

Venäläismedian mukaan tapaaminen sujuu kahden kesken suljettujen ovien takana, eikä sinne päästetä lehdistön edustajia.

Juttua korjattu kello 9.55. Aiemmin jutussa luki, että Putin ja Lukashenka tapaavat Moskovassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja