Mainos

Kreikkalainen voitti Miss Maailma -kisan

Kreikan edustaja Irene Skliva valittiin lauantaina Bangaloressa Miss Maailmaksi kisoissa, joita varjostivat mielenosoitukset ja uhkaukset joukkoitsemurhista. Intian poliisi pidätti missikisojen yhteydessä 1500 ihmistä.

Kolme tuntia kestäneessä kilpailussa vallitsivat tiukat turvatoimet. Poliisin edustaja kertoi pitävänsä erittäin epätodennäköisenä, että kukaan kykenisi tuomaan kilpailupaikalle materiaalia itsensä polttamista varten. Kilpailujen aikana ei tiettävästi ollut mielenosoituksia.

Krikettistadionilla järjestettyjä kisoja seurasi järjestäjien mukaan paikan päällä 20 000 ihmistä ja televisiosta arviolta kaksi miljardia katsojaa.

Oikeistolaiset hindunationalistit järjestivät vähän ennen kisoja kolme eri mielenosoitusta, jolloin poliisi pidätti noin 500 ihmistä. Poliisi käytti kyynelkaasua ja pamppuja kiviä heitelleitä mielenosoittajia vastaan. Ainakin seitsemän poliisin kerrottiin loukkaantuneen yhteenotoissa.

Kaikkiaan poliisi kertoi pidättäneensä 1500 ihmistä lauantain aikana ja aiemmin estääkseen levottomuudet kisapäivänä. Pidätettyjen joukossa oli kolme hindunationalistien puolueen BJP:n parlamenttiedustajaa. Poliisin mukaan pidätetyt vapautetaan luultavasti sunnuntaina sen jälkeen kun kilpailijat ovat lähteneet Intian pääkaupunkiin Delhiin.

Missikisoja on vastustanut kirjava joukko aktivisteja kansallismielisistä hinduista äärilaidan vasemmistoryhmiin. Kilpailun turvallisuutta oli takaamassa 10 000 poliisia ja sotilasta.

Bangaloren poliisipäällikkö S.C. Burman sanoi ennen kisoja viranomaisten pitävän tarkasti silmällä Mahila Jagran Samiti -naisryhmää, jonka jäsenet olivat uhanneet soluttautua katsojien joukkoon ja järjestää kilpailupaikalla joukkoitsemurhan. Ryhmän johtaja on ollut kateissa torstaista lähtien.

Perintöprinsessoiksi valittiin Kolumbian ja Brasilian edustajat. Suomea kisassa edusti Hanna Hirvonen.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.