Mainos

Kreikan rahaministeri vierailulla Suomessa: Tyyli pitää – ei kravattia

1:56

Kreikan valtiovarainministeri Efkleidis Tsakalotos osoittautui Suomen-vierailullaan sympaattiseksi mieheksi, joka ei vaatteilla turhaan koreile.

Tsakalotos jatkaa samaa linjaa, jonka aloitti hänen edeltäjänsä Gianis Varoufakis – ei kravattia. Eurojohtajien karkeloissa se voi vielä pistää silmään.

Siihen yhtäläisyydet sitten loppuvat. Sliipattu Varoufakis, joka pyöritteli hetken koko Eurooppaa, esiintyi rokkitähden itsevarmuudella ja häntä kehuttiin karismaattiseksi johtajaksi.

Taloustieteilijä Tsakalotos on yhdistelmässään villapaita-kauluspaita enemmänkin kuin naapurin leppoisa setä.

Varoufakisin mediateatteri päättyi viime kesänä liki Kreikan euroeroon, mutta Tsakalotos on pikkuhiljaa voittanut jälleen euromaiden johtajien luottamuksen.

Suomen-vierailulla tunnelma olikin lämmin valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) rinnalla. Stubb puolestaan tuli median eteen joululoman jälkeen ruskettuneena ja levänneenä.

Poliitikon imagollakin on merkitystä, kun muut euromaat joutuvat jälleen raottamaan kukkaronnyörejään. Kumpi saa helpommin 86 miljardin euron tukipaketin: testosteronia pursuava kapinallinen Varoufakis vai mukava perusjamppa Tsakalotos? Nimeä ei muuten lausuta Tsägä lotos.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.