Kovalainen myöntää epäonnistuneensa

Kahden kauden ajan formula ykkösten McLarenilla ajanut Heikki Kovalainen tunnustaa, että aika huipputallissa olisi voinut mennä paremminkin.

Päättyneen kauden Lotuksen ajokilla kurvaillut suomalaiskuski ajoi englantilaistallissa vuosina 2008-09. Ensimmäisellä kaudellaan Kovalainen oli MM-sarjassa seitsemäs, ja jälkimmäinen kampanja päättyi hänen osaltaan vaatimattomaan 12. sijaan.

- McLaren-stintti epäonnistui. Tallikaveri voitti maailmanmestaruuden ja minä olin sarjassa ynnä muiden joukossa. Se oli pettymys ja siinä kohtaa oli itsetutkiskelun paikka, Kovalainen kertoi MTV3:n haastattelussa.

Vaikka Kovalaisella oli McLarenille tullessaan takanaan kaksi vuotta Renault'n testi- ja kisakuskina, kokee hän, ettei ollut tuolloin vielä valmis huipputallin vaatimuksiin.

- Olin varikolla ehkä vähän naiivi, enkä ollut tarpeeksi vahva kun autoa kehitettiin.

- Pikku hiljaa auton kehittäminen meni väärään suuntaan, eikä se enää istunutkaan minulle. Sitten ajaminenkin rupesi tökkimään, Kovalainen sanoi.

"Harkittu murha"

Kovalaisen mukaan siemenet McLaren-ajan matalalentoon oli kylvetty jo Renault'lla, vaikka hän ajoi kisakaudellaan ranskalaistallissa hienosti MM-sarjan seitsemänneksi.

- Valmennus, mitä sain Renault-aikana ei ollut tarpeeksi hyvää, Kovalainen arvioi.

- Juniorivuosina olin samassa nipussa nykyisten kärkikuljettajien kanssa. Jos vertaa esimerkiksi (Lewis) Hamiltoniin, niin suurin ero missä jäin kehityksessä taakse, oli nimenomaan aika Renault'lla.

Moni koki McLaren-vuosia seuranneen siirtymisen Lotukselle mittavana taka-askeleena, mutta Kovalainen itse vakuuttaa saaneensa siirrosta sen mitä haki.

- Päätin lähteä aivan uuteen talliin, jossa saan rakentaa rauhassa paketin kasaan. Se oli "harkittu murha", Kovalainen naurahti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja