Kovalainen myöntää epäonnistuneensa

Kahden kauden ajan formula ykkösten McLarenilla ajanut Heikki Kovalainen tunnustaa, että aika huipputallissa olisi voinut mennä paremminkin.

Päättyneen kauden Lotuksen ajokilla kurvaillut suomalaiskuski ajoi englantilaistallissa vuosina 2008-09. Ensimmäisellä kaudellaan Kovalainen oli MM-sarjassa seitsemäs, ja jälkimmäinen kampanja päättyi hänen osaltaan vaatimattomaan 12. sijaan.

- McLaren-stintti epäonnistui. Tallikaveri voitti maailmanmestaruuden ja minä olin sarjassa ynnä muiden joukossa. Se oli pettymys ja siinä kohtaa oli itsetutkiskelun paikka, Kovalainen kertoi MTV3:n haastattelussa.

Vaikka Kovalaisella oli McLarenille tullessaan takanaan kaksi vuotta Renault'n testi- ja kisakuskina, kokee hän, ettei ollut tuolloin vielä valmis huipputallin vaatimuksiin.

- Olin varikolla ehkä vähän naiivi, enkä ollut tarpeeksi vahva kun autoa kehitettiin.

- Pikku hiljaa auton kehittäminen meni väärään suuntaan, eikä se enää istunutkaan minulle. Sitten ajaminenkin rupesi tökkimään, Kovalainen sanoi.

"Harkittu murha"

Kovalaisen mukaan siemenet McLaren-ajan matalalentoon oli kylvetty jo Renault'lla, vaikka hän ajoi kisakaudellaan ranskalaistallissa hienosti MM-sarjan seitsemänneksi.

- Valmennus, mitä sain Renault-aikana ei ollut tarpeeksi hyvää, Kovalainen arvioi.

- Juniorivuosina olin samassa nipussa nykyisten kärkikuljettajien kanssa. Jos vertaa esimerkiksi (Lewis) Hamiltoniin, niin suurin ero missä jäin kehityksessä taakse, oli nimenomaan aika Renault'lla.

Moni koki McLaren-vuosia seuranneen siirtymisen Lotukselle mittavana taka-askeleena, mutta Kovalainen itse vakuuttaa saaneensa siirrosta sen mitä haki.

- Päätin lähteä aivan uuteen talliin, jossa saan rakentaa rauhassa paketin kasaan. Se oli "harkittu murha", Kovalainen naurahti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.