Mainos

Kova puolustautuminen: Italialaisurheilija kärysi Johaugin tapaan – "Ette voi puhua dopingista!"

Perjantaina uutisoitiin Italian Serie A -jalkapallojoukkue Beneventon kapteenin Fabio Lucionin kärynneen anabolisesta steroidista meldoniumista. Benevento vetoaa nyt Norjan hiihtotähden Therese Johaugin kaltaisesti siihen, että käry olisi johtunut voiteen käytöstä.

18 kuukauden kilpailukieltoa lusiva Johaug väitti viime vuonna kärynneensä klostebolista käytettyään Trofodermin-voidetta pahoin rohtuneisiin huuliinsa. Beneventon puheenjohtajan Oreste Vigoriton mukaan Lucionin positiivinen dopingnäyte johtui puolestaan siitä, että tämä oli käyttänyt "voidetta haavan parantamiseen".

– Ette voi puhua dopingista. Harjoituksissa syntyneen naarmun jälkeen lääkäri määräsi hänelle voidetta, jota myydään apteekissa. Se ei voi olla perusteena dopingsyytökselle, Vigorito sanoi Sky Sport Italialle.

– Kun puhutte näistä asioista, teidän täytyy ymmärtää, ovatko ne todella virheitä. Tässä on yksinkertaisesti kyse kaverista, joka on noudattanut lääkärin määräystä. Hyväksymme joka tapauksessa säännöstön, kuten olemme aina tehneet, Vigorito paalutti.

Puolustajana pelaava Lucioni, 29, antoi positiivisen dopingnäytteen syyskuun 10. päivä pelatun Torino-ottelun jälkeen. Lucioni vakuutti itsekin viattomuuttaan.

– Olen vain noudattanut Beneventon lääkärin määräyksiä, ja olen ottanut hyvällä luottamuksella hänen ohjeistamiaan lääkkeitä, Lucioni sanoi italialaiselle uutistoimisto Ansalle.

Lucionia uhkaa kilpailukielto, jonka pituus voi olla yhdestä neljään vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.