Kova paljastus Mersu-pomolta: tulossa huippumielenkiintoinen sähköauto

Mercedeksen kehitysjohtaja Thomas Weber paljastaa saksalaislehdelle Mercedeksen kehittelevän vakavasti otettavaa kilpailijaa Teslalle. Lähitulevaisuudessa markkinoille tulevalla mallilla voi ajaa jopa 500 kilometriä yhdellä latauksella.

Apple ja Google kehittelevät Teslan vanavedessä omia autojaan. Myös vanhemmat valmistajat haluavat osingoille sähköautomarkkinoista ja erilaisia hybridejä onkin tullut markkinoille kiihtyvään tahtiin. Daimlerin sähköautovalikoima laajenee jo ensi vuonna nykyisen smartin kaikkien korimallien sähköisillä versioilla. Lisäksi Teknavi uutisoi viime kuussa Audin kehitteillä olevasta täyssähköisesti katumaasturista ja nyt Mercedeksen kehitysjohtaja on kertonut heillä olevan suunnitteilla täyssähköinen Tesla Model S:n haastava auto.

Kysyttäessä suoraan Thomas Weberiltä, aikooko Mercedes tuoda markkinoille Teslan kilpailijan, vastaus on kyllä.

– Työskentelemme älykkään ja houkuttelevan sähköautokonseptin parissa, jonka toimintasäde tulee olemaan 400-500 kilometriä, kertoo kehitysjohtaja Weber.
Hän uskoo sähköautojen tapauksessa olevan kyseen muustakin kuin pelkästä päästöjen pienentämisestä. Näiden autojen tulee tarjota myös viehätystä ja hauskuutta ajamiseen. Näitä puolia sähköautoiluun Mercedeksellä oli tarjolla vuonna 2013 esitellyn SLS Electric Driven muodossa.

Thomas Weberin haastattelu löytyy Auto, Motor und Sportin verkkosivuilta.

Mercedeksen sähköautosuunnitelmasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja