Koulut alkavat suurimmissa kaupungeissa – poliisi valvoo tehostetusti liikennettä

Koulujen alku tuo lapset ja nuoret liikenteeseen 6:50
Koulujen alku tuo kymmeniätuhansia lapsia ja nuoria liikenteeseen. Miten varautua vaaroihin? Pyöräkuntien verkoston kehittämispäällikkö Sanna Ojajärvi vastaa.

Peruskoulujen syyslukukaudet alkavat lähes kaikissa Suomen kouluissa tällä viikolla. Suurimmissa kaupungeissa koulutyö alkaa tänään tai huomenna, tiedottaa Opetushallitus.

Keskiviikkona koulut alkavat esimerkiksi Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä ja Kokkolassa. Torstaina syyslukukauden työ käynnistyy muun muassa pääkaupunkiseudun kouluissa, Oulussa, Porissa ja Turussa.

Ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja aikuislukiot voivat aloittaa lukukautensa omien aikataulujensa mukaan. Myös niiden loma-ajat saattavat poiketa peruskouluista.

Lukuvuosi päättyy kaikilla peruskouluilla 1. kesäkuuta 2024.

Poliisi tiedotti tiistaina valvovansa tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä ensimmäisten kouluviikkojen aikana. Valvonnan tavoitteena on poliisin mukaan varmistaa koululaisten turvallinen koulumatka ja estää liikenneonnettomuudet ennalta. Suojatiesääntöjen noudattaminen ja nopeudet ovat poliisin valvonnan keskipisteenä. Valvontaa tehdään tällä ja ensi viikolla.

Poliisi korostaa, että laki edellyttää erityistä varovaisuutta lapsia lähestyttäessä liikenteessä.

Lue myös:

    Uusimmat