Mainos

Koulukiusattu 16-vuotias kehitti kännykkäsovelluksen syrjityille – kenenkään ei tarvitse olla yksin

Koulukiusaajien silmätikuksi joutunut tyttö käänsi ikävät kokemuksensa voitokseen keksiessään mobiilisovelluksen, joka auttaa muita syrjityiksi joutuneita löytämään kavereita välituntien viettoon.

Natalie Hamptonin, 16, kehittämä sovellus on nimeltään Sit With Us. Sovelluksen avulla oppilaat voivat sopia esimerkiksi lounastreffejä koulupäivän aikana, jotta kenenkään ei tarvitsisi istua yksin välitunneilla.

Natalielle yksinäisyys on nimittäin tullut ikävällä tavalla tutuksi: tyttö kertoi joutuneensa edellisessä koulussaan täysin luokkatovereidensa syrjimäksi. Ruokatunnilla tyttö tottui syömään aina yksin.

– Kun kävelet ruokasaliin, näet kaikkien istuvan jo pöydissään ja tiedät, ettet ole tervetullut istumaan yhteenkään, olo on todella yksinäinen, Natalie kertoi NPR:lle viime syksynä sovelluksen julkaisun yhteydessä.

Koulukiusattu tyttö vaihtoi lopulta koulua, jossa onnistui saamaan viimein myös uusia kavereita. Natalie ei kuitenkaan unohtanut, millaista on olla täysin yksin. Natalie koki, että hänen oli pakko tehdä asialle jotain, jotta kenenkään ei tarvitsisi kokea samanlaista yksinäisyyttä.

Sit With Us -sovellus ladataan älypuhelimelle. Ideana on se, että kirjautuneet oppilaat voivat järjestää etukäteen ruokatunnille pöytäryhmällisiä, jotka syövät yhdessä.

Lähde: NPR

***

6:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.