Koulut alkavat ja liikennemäärät kasvavat – vastuu liikenneturvallisuudesta on jokaisella

Lämpimän kesän jälkeen on aika palata arkeen, ja tämä tarkoittaa myös koulujen alkamista. Samalla liikenteeseen tulee tuhansia ensikertalaisia ja vastuu turvallisuudesta on kaikilla tienkäyttäjillä.

Elokuu on jo hyvässä vauhdissa ja tämä tarkoittaa koulujen alkamista. Suuressa osassa muuta koulut alkavat kuluvalla viikolla. Tämän myötä liikenteessä tullaan näkemään jälleen huomattava määrä pieniä tienkäyttäjiä, joista osa harjoittelee liikkumaan ensimmäistä kertaa itsenäisesti. Jokaisen kokeneen tienkäyttäjän onkin syytä huomioida pienemmät kulkijat ja näyttää esimerkkiä turvalliseen liikennekäyttäytymiseen.

Etenkin autoilijoilta ja pyöräilijöiltä koulujen alkaminen vaatii erityistä huomiota. Koulujen alkamisen ja päättymisen aikoihin koulujen ympäristössä liikenne tulee olemaan vilkasta, ja näillä alueilla liikkuvien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. On myös tärkeää noudattaa koulualueilla usein olevia taajamien madallettuja nopeusrajoituksia kuten 40 ja 30 km/h. Koulualueet toimivat usein myös kouluaikojen ulkopuolella lasten leikkipaikkoina, mikä on hyvä huomioida aina näiden ympäristössä liikkuessa.

Autoilijoiden on hyvä muistuttaa itseään liikennemäärien lisääntyessä myös mahdollisesti pidentyvistä matka-ajoista. Myös käynnissä olevat tietyöt vaikuttavat paikallisesti liikenteen sujuvuuteen, joten esimerkiksi työmatkan reittiä kannattaa mahdollisesti päivittää. Kiire ja häiriötekijät kuten puhelimen käyttö ajon aikana nostavat huomattavasti onnettomuuden riskiä.

Kuva: Liikenneturva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja