Kouluihin autoilevat vanhemmat aiheuttavat eniten riskejä

Koulujen alkaminen sähköistää liikenteen. Kun kadut täyttyvät liikenteeseen palaavista lapsista ja nuorista, aikuisten on syytä olla tarkkana etenkin koulujen läheisyydessä.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana lasten kuljettaminen autolla kouluun on yleistynyt etenkin isommissa kaupungeissa. Liikkuvan poliisin mukaan onnettomuusriski kasvaa opinahjojen läheisyydessä, missä liikenne on aamuisin vilkas.

– Tänä päivänä on yleistä, että lapset eivät kulje jalkaisin tai pyörällä kouluun, vaan vanhemmat vievät heidät autolla. Kun tulee kiire, autoja jätetään joskus jopa suojateille koulujen läheisyyteen, sanoo päällikkö Pasi Pihlava liikkuvan poliisin Turun yksiköstä.

Koulujen ympärillä kuhiseva liikenne aiheuttaa helposti vaaratilanteita pienille koululaisille. Pihlavan mukaan koulujen aloituspäivinä meno on vielä rauhallista, mutta arki muuttaa tilanteen.

– Kello käy, on kiire töihin. Ei lapsia nyt ihan liikkuvasta autosta laiteta pihalle mutta melkein, Pihlava kuvailee tilannetta.

Ratissa olleessaan aikuisten pitää muistaa lasten erityisasema ja pysyä valppaana sekä noudattaa korostetun huolellisesti liikennesääntöjä. Pihlavan mukaan ihanne olisi, jos koulujen läheisyydessä olevat liikennejärjestelyt auttaisivat lasta pääsemään turvallisesti perille.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

MTV3 / Mari Mäkinen

Lue myös:

    Uusimmat