Mainos

Kouluampujan taustat julki: Syntyjään britti, IRA-sympatioita

USA:n kouluampuja oli syntyjään Britanniasta, kirjoittaa The Guardian. Chris Harper Mercer oli syntynyt Englannissa ja muutti Yhdysvaltoihin jo lapsena, kertoo Carmen Nesnick CBS:n haastattelussa. Nesnick on Mercerin sisarpuoli.

26-vuotiaan ammuskelijan sosiaalisen median profiilit kertovat miehen tukeneen Irlannin itsenäistymistä ajavaa IRA:ta. Ampujan uskotaan tiedustelleen ennen uhriensa ampumista heidän uskonnollista suuntautumistaan.

Viranomaiset eivät vielä ole kertoneet ampujan mahdollisista motiiveista. Kouluampujan isä Ian Harper on järkyttynyt poikansa teosta.

– Olen juuri keskustellut poliisin ja FBI:n kanssa ja kaikki yksityiskohdat, jonka tiedän olevan jo teillä. En osaa vastata yhteenkään kysymykseenne juuri nyt. Päivä on ollut musertava, musertava minulle ja perheelleni. Järkyttävää, hän kommentoi tapausta toimittajille.  

Isku Oregonin osavaltiossa sijaitsevaan Umpquan kouluun oli jo Yhdysvaltojen 45:s kouluammuskelu tänä vuonna. Isku vaati poliisin luoteihin kuolleen Mercerin lisäksi ainakin yhdeksän kuollutta ja useita haavoittuneita on edelleen sairaalahoidossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.