Kotimatka tyssäsi kesken kaiken – äiti imetti vauvaansa erittäin kyseenalaisessa paikassa: ”En voisi ikinä edes harkita tekeväni näin”

Australialaisäiti jakoi Instagramissa nyt jo poistetun videon, jossa näkyy, kuinka hän imettää lastaan autoa ajaessaan, kertoo muiden muassa australialainen uutissivusto 7NEWS. Kyseenalainen ”multitaskaus” jakaa ihmisiä sosiaalisessa mediassa.

Mitä tehdä, kun nälkäinen vauva itkee, mutta vanhempi ajaa autoa? Queenslandissa asuva neljän lapsen äiti, Raquel Reynolds, joutui kyseiseen kiipeliin, kun hänen perheensä kotimatka tyssäsi moottoritiellä tapahtuneeseen onnettomuuteen. Neljäkuukautinen vauva itki rinnan perään eikä äidillä ollut mahdollisuutta ajaa autoa sivuun.

Raquel päätti ratkaista ongelman imettämällä neljän kuukauden ikäistä lastaan auton ratissa.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Raquel jakoi toiminnastaan kuvatun videon Instagramissa, josta se on sittemmin jo poistettu. Daily Mailin julkaisemalla videolla näkyy, kuinka ruuhkaisella tiellä hitaasti ajava äiti asettaa vauvansa rinnalleen ja alkaa imettämään toinen käsi ratilla. Välillä Raquelin on ajettava ilman käsiä, kun hän vaihtaa rintaa.

– Olemme jumissa liikenteessä ja vauva on nälkäinen. Tämä on vaarallista ja hieman hullua. Mitä minun pitäisi tehdä, kulta, Raquel sanoo videolla.

Ilman kunnon kiinnitystä matkustava lapsi on hengenvaarassa

Raquelin Instagram-julkaisua suoraan kommentoineista moni on osoittanut tukensa pulaan joutuneelle äidille. He kertovat, että olisivat toimineet samoin.

7NEWS:n Facebook-tilillä ihmiset eivät ole suhtautuneet asiaan yhtä ymmärtäväisesti. Useiden kommentoijien mielestä Raquelin olisi pitänyt ajaa tien sivuun imettämään.

– En voisi ikinä edes harkita tekeväni näin lasteni kanssa. Mitä jos olisi sattunut edes pieni onnettomuus ja turvatyyny olisi lauennut… hei hei vauva, eräs uutista kommentoinut kirjoittaa.

– Vauvasi ei kuole, jos häneltä menee yksi ruokinta ohi. Hän voi kuolla, jos joudut onnettomuuteen. Vauvan itkeminen ajaessasi saattaa ahdistaa ja turhauttaa, mutta opettele hyvänen aika sulkemaan se mielestäsi ja keskity ajamiseen, toinen tylyttää.

Myös The Royal Automobile Club of Queensland -järjestön edustaja on huomauttanut, että autossa ilman kunnon kiinnitystä matkustava lapsi on potentiaalisesti hengenvaarassa. Jopa pieni onnettomuus voi olla tällöin tappava.

Lue myös:

    Uusimmat