Kotimaisen lampaanlihan tuotanto laskussa

Lampaanlihan tuotanto laski Suomessa viime vuonna yli miljoonalla kilolla. Vaikka kysyntää riittää, kotimaisen lihan matka lammasfarmilta ruokapöytään näyttää liian pitkältä.

Tuottajille maksetaan Suomessa Euroopan heikointa hintaa lampaanlihasta, mutta kuitenkin ruokapöytään päätyy yleensä ulkomainen vaihtoehto.
Syitä markkinoiden epätasapainoon voi etsiä muun muassa teurastamoista. Halukkuutta yhteistyöhön lammastilojen kanssa ei teurastamoilta kuitenkaan juuri löydy.

Lampaanlihan tuotannolle ennakoidaan vaikeita aikoja. Kun lihasta saatava hinta ei kata edes tuotannosta aiheutuvia muuttuvia kuluja, toiminnalle ei löydy mielekkyyttä.
Hyvä kotimainen luomulammas näyttää siis tulevaisuudessa olevan yhä harvempien herkkua.

Lue myös:

    Uusimmat