Kotimainen supermarja jyrää – onko tässä lopulta torjuntakeino flunssaan?

Suomalainen supermarja, mustikka, saattaa olla tehokas apu immuunijärjestelmälle, väittää amerikkalaistutkimus.

Punaiset viinirypäleet ja mustikat saattavat olla superruokaa immuunijärjestelmälle, väittää tuore tutkimus. Oregonin yliopiston tutkijat analysoivat 446 eri yhdistelmää ja huomasivat, että vain kahdella niistä – punaisista viinirypäleistä löytyvässä resveratrolissa sekä mustikoista löytyvässä pterostilbene-yhdisteessä – oli immuunijärjestelmää parantavia ominaisuuksia.

Nämä kaksi yhdistettä ovat hyväksi terveydelle, koska yhdessä D-vitamiinin kanssa ne lisäävät CAMP-geeniä, jonka tiedetään olevan tärkeässä roolissa kehon immuunijärjestelmän toimimisessa. Näin rypäleet ja mustikat saattaisivatkin olla apuna esimerkiksi ehkäisemässä flunssaa.

Molecular Nutrition and Food Research -lehdessä julkaistu tutkimus suoritettiin laboratiorio-olosuhteissä eikä sitä tehty ihmisille. Tämän vuoksi lisätutkimukset ovat tarpeen ennen kuin voidaan sanoa varmasti, että viinirypäleiden ja mustikoiden syömisellä on immuunijärjestelmää parantavia vaikutuksia. Tutkijat ovat kuitenkin innoissaan tästä mahdollisuudesta.

Muidenkin tutkimusten mukaan etenkin resveratrolilla on huomattu olevan mahdollisia terveysvaikutuksia, erityisesti sydämeen.


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja