Mainos

Kotimainen mobiilisovellus vaihtaa pyöräilijöiden liikennevalot vihreiksi – Tampereella jo testikäytössä

Dynniq Finland ja Tampereen kaupunki ovat kehittäneet mobiilisovellusta, joka pyytää automaattisesti ja ennakoiden pyöräilijöille vihreän valon liikennevaloissa. Sovellus on nyt testausvaiheessa.

CrossCycle-nimisellä sovelluksella halutaan tehdä pyöräilystä entistä joustavampaa ja mielekkäämpää poistamalla matkasta ylimääräiset pysähdykset.

– Pyöräilijän kohtaamat pysähdykset kaupunkiolosuhteissa aiheutuvat lähes poikkeuksetta liikennevaloista. Mobiilisovelluksen avulla pyöräilijälle aiheutuvia pysähdyksiä liikennevaloissa voidaan vähentää, kertoo Dynniq Finlandin operatiivinen johtaja Jukka-Pekka Alanissi yrityksen tiedotteessa.

Ennakoidun pyynnön avulla pyöräilijä voi päästä liikennevaloista läpi pysähtymättä. Jos pyöräilijä kuitenkin joutuu pysähtymään punaisiin valoihin, vaihtuvat valot normaalia nopeammin.

Tällä hetkellä sovelluksen toimintaa testataan Tampereella 17 eri risteyksessä. Risteykset sijaitsevat Hatanpään valtatiellä ja Nuolialantiellä, muutama risteys on Hämeenpuiston ympäristössä ja yksi Kalevan puistotien ja Ilmarinkadun risteyksessä.

Sovellus kytketään aktiiviseksi yhdellä painikkeella, jonka jälkeen näytön voi sammuttaa ja puhelimen laittaa taskuun. Sovellus ilmoittaa äänimerkillä onnistuneista liikennevaloille lähetetyistä pyynnöistä. Visuaalista ilmoitusta puhelin ei anna turvallisuussyistä.

Matkan päätyminen kuitataan sovelluksessa yhdellä painalluksella. Sovellus kertoo tämän jälkeen käyttäjälle esimerkiksi matkan keston, pituuden, keskinopeuden ja lähetettyjen pyyntöjen määrän.

Dunniq Finland etsii nyt sovellukselle beta-version testaajia.

Lähteet: Dunniq Finland, Tampere.fi

***

1:22

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.