Mainos

Kotiavustaja tiesi tunnusluvun – Naiselta vietiin yli 30 000 euroa

Pyörätuolilla liikkuvan naisen tili tyhjennettiin, kun hänen pankkikorttinsa päätyi rikollisten haltuun kyläreissulla. Helsingin käräjäoikeus langetti jutussa kahdelle ehdotonta vankeutta ja kolmannelle ehdollista.

Naisen pankkikortti varastettiin 2. maaliskuuta, kun hänen kotiavustajanaan aiemmin toiminut 46-vuotias nainen kutsui pyörätuolinaisen kotiinsa. Paikalla oli myös kolmas henkilö, Diakonissalaitoksella työskennellyt 48-vuotias mies, joka varasti pankkikortin salaa naisen käsilaukusta.

Kotiavustaja taasen tiesi tunnusluvun, koska oli useasti auttanut pyörätuolinaista pankkikorttinostoissa. Uhri ei itse ylettänyt automaatin näppäimistölle.

46-vuotias nainen oli toiminut kotihoidon tukiryhmässä ja vienyt naista kerran viikossa ulos. Oikeus katsoi, että 46-vuotias tiesi näin myös tilin saldon.

Oikeudessa 46-vuotias kiisti kertoneensa tunnuslukua miehelle, mutta oikeus ei vakuutteluja uskonut. 

Viikon päästä tilillä 96 senttiä

Uhri kertoi oikeudessa olleensa naisen luona jouluaattonakin. Kun tukiryhmän palvelut muuttuivat, 46-vuotias nainen oli luvannut viedä uhria edelleen ulos, jos hän maksaa saman kuin avustaja oli saanut tukiryhmästä.

Uhri huomasi pankkikorttinsa kadonneen viikon päästä, kun hän olisi tarvinnut käteistä. Pankissa ilmeni, että tilillä oli enää 96 senttiä, kun aiemmin sitä oli ollut yli 31600 euroa.

Käteistä, ostoja, tilisiirtoja

Ensimmäiset nostot tililtä tapahtuivat heti varkauspäivänä. Kotiavustajana työskennellyt ei niihin osallistunut, vaan 48-vuotias mies aloitti nostamalla Hämeentiellä sijaitsevasta automaatista viidellä kerralla 1680 euroa. Sen jälkeen rahaa nostettiin päivittäin.

Lisäksi kortilla maksettiin 1700 eurolla autokorjaamolaskuja. Jumbossa tehtiin lähes viidensadan ostokset. Gigantissa ostettiin elektroniikkaa. Pakilan R-kioskilla lyötiin pitkävetoja ja totoa 410 euron edestä.

Maksuautomaatilla siirrettiin 3. maaliskuuta eräälle tilinsä käyttöön antaneelle 12000 euroa, josta rahat kierrätettiin heti eteenpäin. 4. maaliskuuta tehtiin 6000 euron siirto.

48-vuotias mies maksoi myös kaksi yhteensä 2400 euron laskua televisioista Verkkokauppa.comille.

Ehdotonta vankeutta

Kotiavustajana työskennellyt 46-vuotias nainen tuomittiin 10 kuukaudeksi vankeuteen varkaudesta ja törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Mies sai tähän juttuun liittyvästä varkaudesta ja törkeästä maksuvälinepetoksesta sekä kahdesta muusta  petoksesta ja kavalluksesta 1 vuoden ja 6 kk vankeutta.

Avunannosta törkeään maksuvälinepetokseen tuomittu 62-vuotias mies sai neljä kuukautta ehdollista.

Kolmikko joutuu maksamaan Nordealle tililtä nostetut rahat. Kaikilla kolmella oli aiempia rikostuomioita. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.