Koti kuin pieni Pariisi

Kevät hehkuu kohta Pariisin kaduilla ja toreilla. Kotiin unelmien kaupungin romanttinen tunnelma luodaan pienillä nikseillä.

Pariisin tunnusmerkkejä ovat Eiffel-torni ja muut upeat monumentit, rakastavaiset kahviloissa, boheemit taiteilijat ja loputtomat kulttuuririennot. Kaupungilla on monet kasvot, ja sen ominaispiirteistä voi jokainen ammentaa ideoita kotiinsa oman makunsa mukaan.

Ranskalaishenkisiä sisustuksen makupaloja löytyy esimerkiksi osoitteesta bonjourmoncoussin.com.

Kauniita unia

Makuuhuoneeseen suurkaupungin ylellisen tunnelman tuovat laadukkaat ja kauniit tekstiilit. Koristeellinen torkkupeitto tai pehmoinen villahuopa laskostetaan harkiten sohvan tai nojatuolin reunalle. Tyynyissä on helmikoristeita, nappeja ja applikointeja.

Laura Ashleyn kevään ja kesän 2011 värit ovat luonnonmukaisia ja vaaleita.

Liinavaatteiden rinnalle voi hankkia samansävyisiä koristetyynyjä ja päiväpeitteitä. Tekstiilien värit täydentävät toisiaan, ja niitä on helppo yhdistellä keskenään.

Herkkiä kukkia

Ranskalainen kahvilakulttuuri hemmottelee kaikkia aisteja. Iloinen puheensorina kantautuu kaduille asti. Herkut valmistetaan taidokkaasti, ja tuoksut houkuttelevat tunnelmaan. Estetiikkaan panostetaan. Kauniit astiat hivelevät silmiä ja saavat tee- tai kahvihetken tuntumaan luksukselta.

Pariisilaishenkinen, juhlava astiasto on Pentikin Eden, jonka koristeena on herkkä kukkakuvio. Väreinä ovat hento punainen ja graafinen harmaa. Eden-astiaston osat on suunnitellut Lasse Kovanen ja kuvioinnin Minna Niskakangas.

Kodin sydämessä

Ranskalainen keittiö on maailmankuulu. Ruokanautintoja ja -ravintoloita löytyy moni-ilmeisestä Pariisista joka lähtöön. Ranskalaisten suuri rakkaus on viinin lisäksi patonki, joka kuuluu niin aamiaiseen, lounaaseen kuin päivälliseen. Useimmiten se hankitaan vastaleivottuna ja syödään saman tien.

Kotikeittiöön Pariisin kevättuulta puhaltavat rustiikit, ajan patinoimat sisustusesineet, joiden valintaan voi hakea inspiraatiota ranskalaisen leikkimielisesti monelta suunnalta – ikiromanttisen pääkaupungin lisäksi vaikkapa eri puolilta maaseutua.

Bretagnesta sisustuksen mausteeksi poimitaan merellinen raikkaus. Tyylin mukaiset esineet, tekstit ja kuvat kertovat tarinoita iloisesta elämästä kodissa, jossa on nautittu herkullisia aterioita ystävien kanssa.

Kuvassa on Svaneforsin Bretagne-rullakappa. Lisää verhotuotteita löytyy esimerkiksi osoitteesta sisustussatiini.fi.

Hemmottelua kylpytiloissa

Pariisin ikiromanttista tunnelmaa jäljittelee myös ylellisiin iltahetkiin kutsuva kotikylpylä, joka auttaa unohtamaan arkiset huolet.

Kylpyhuoneen voi varustaa siten, että kaikki aistit saavat nautintoa – aivan kuten pariisilaisessa kahvilassa. Tuoksuista nautiskelija valitsee laventelin, joka on perinteinen provencelainen maustekasvi.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Laura Ashley, Pentik, Svanefors (Sisustus Satiini), Torpparin Werstas, Bonjour Mon Coussin (www.bonjourmoncoussin.com), Mouse in House

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja