Kosmetiikkajoulukalenterit ovat huippusuosittu ilmiö, mutta ovatko ne hintansa arvoisia? Avasimme ja testasimme – tätä luukkujen sisältä löytyi

Avasimme suositut kosmetiikkajoulukalenterit – tällaisia tuotteita ne sisältävät 3:19
Tällaisia tuotteita kalentereista löytyi!

Mitä löytyy huippusuosittujen kauneuskalentereiden sisältä? Avasimme kauppojen kosmetiikkakalenterit ja tutkimme sisällön asiantuntijan kanssa.

Aiemmin joulukuun aamut alkoivat kuvia tai suklaata sisältävillä kalentereilla – muita vaihtoehtoja kun ei yksinkertaisesti ollut. Viime vuosina aikuisetkin on kuitenkin kutsuttu mukaan joulunodotukseen uuden ilmiön, kosmetiikkakalentereiden, seurassa.

"Hyvä keino tutustua uusiin brändeihin"

Kosmetiikkaa sisältäviä joulukalentereita on ollut markkinoilla jo muutamia vuosia. Suosio ei ole laantumaan päin – päinvastoin, sanoo meikkaaja-maskeeraaja Jonna Härkänen.

– Suosio tuntuu kasvavan koko ajan, eri brändeiltä tulee koko ajan kalentereita. Nämä ovat erittäin hyvä keino tutustua kosmetiikkaan ja uusiin brändeihin, Härkänen vinkkaa.

Kalentereita julkaisevat esimerkiksi Maybelline, Lumene, NYX, Kicks, The Body Shop ja erilaiset pienemmät brändit. Sisältö riippuu paljolti julkaisijasta. 

– Se vaikuttaa paljon, minkä brändin kalenteri on kyseessä: meikkibrändiltä tulee totta kai meikkikalenteri, ihonhoitoon keskittyneillä sarjoilla tulee enemmän ihonhoitoon suunnattua tuotetta, Härkänen kuvailee.

Osa kalentereista erikoistuu vain yhteen tuotteeseen: kalenterista voi ilmaantua 24 kynsilakkapulloa tai huulipunaa. Valinnan voi tehdä jo kaupassa, ja esimerkiksi harrastajalle tietyn aihepiirin kalenteri voi olla joulukuun piristys. Härkänen itse nauttii vaihtelusta ja siitä, että tuotteita on useita erilaisia.

"Pikkukokoisilla punilla pääsee kokeilemaan eri sävyjä"

Osa brändeistä tarjoilee kalenterissaan täysikokoisia tuotteita, osa taas luottaa minikokoisiin "maistiaisiin". Vaikka suurikokoiset tuotteet tuovat parasta vastinetta rahalle, minikokoiset tuotteet ovat oivallisia testikappaleita.

– Jos ei esimerkiksi oikeastaan käytä huulipunaa, pikkukokoisilla punilla pääsee oikeasti kokeilemaan eri sävyjä ja sitä, miten ne sopivat, Härkänen vinkkaa.

Kalenteri voi tarjota kokeiltavaksi vaikkapa tumman luumun väristä kynsilakkaa tai korallinväristä luomiväriä, joita moni ei omin päin kaupasta valitsisi. Härkäsen mukaan moni kalenteri on kuitenkin koottu turvallisesti – sävyt siis sopivat useimmille ihmisille.

Tuotetiedot oltava mukana

Täysi yllätys joulukalenterin sisältö ei muutenkaan voi olla; Suomen kosmetiikkalainsäädäntö vaatii, että pakkauksessa ovat mukana sekä tuotetiedot että ainesosaluettelo. Kaikki brändit eivät kuitenkaan painata esimerkiksi tuotekuvia kalenteriin, jolloin sisältö jää arvoitukseksi.

– Toki moni brändi hyödyntää sitä, että tieto on pienesti kerrottu kalenterin takapuolella. Eli jos joku haluaa brändin X kalenterin, sen voi ostaa katsomatta, mitä sisältä oikeasti löytyy. Kaikki tiedot ovat olemassa, mutta eihän niitä ole pakko heti katsoa, Härkänen kuvailee.

Hintaa jopa 150 euroa

Kosmetiikkakalentereiden hintahaitari on laaja: osa maksaa muutaman kympin, mutta "luksuspään" tuotteista joutuu pulittamaan 150 euroa ja ylikin. Kalliimmissa kalentereissa tuotteet saattavat olla suurikokoisempia – siis tavallisia myyntipakkauksia.

Se, mistä kukin haluaa maksaa, on yksilöllistä. Markkinoilta löytyy myös nuorille ja miehille suunnattuja kalentereita.

– Vihdoin ja viimein, Härkänen huokaa miesten kalentereihin viitaten ja nauraa.

Härkänen uskoo, että myös "mieskalentereita" kantavat kotiin naiset: nainen bongaa kalenterin kaupasta ja näkee siinä hyvän lahjan kumppanilleen.

– Toki on myös miehiä, jotka myös itse haluavat kokeilla ihonhoitotuotteita. Se on viimein yleistynyt myös Suomessa, Härkänen sanoo.

Härkänen muistuttaa, että moni tuote sopii sekä miehelle että naiselle – sininen tai pinkki pakkaus ei tarkoita, etteikö tuote kävisi kenelle tahansa. Varsinaisia meikkejä miesten kalentereissa ei kuitenkaan välttämättä ole.

Mitä löytyy kosmetiikkakalentereiden sisältä? Katso video jutun alusta!

Miten Jonna arvioi kalentereita? Katso tästä laaja testimme: 

Asiantuntija arvioi kosmetiikkajoulukalenterit 31:41

Voit myös kelata suoraan sinua kiinnostavat brändin kohdalle – tässä aikakoodit:

 1. NYX Love Lust Disco, 0:05
 2. Maybelline New York, 1:58
 3. KICS 24 Days of Beauty, 3:19
 4. Biotherm 24 Wishes from the Gifting Factory, 4:42
 5. Just For You 6:17
 6. The Body Shop  Dream Big This Christmas Ultimate 8:45
 7. Man's Stuff by Technic, Man Sized Advent Calendar, 10:41
 8. Boulevard Nail Calendar 11:49
 9. Kiehl's Once Upon a Time in New York... 14:17
 10. Q-ki 24 Days of Beauty 15:30
 11. Boulevard Your 24 days Wellness Advent-ure 17:45
 12. KICKS Christmas Calendar, 19:16
 13. Unicorn Beauty Advent Calendar, 21:37
 14. Boulevard Merry Christmas Beauty Advent Calendar, 22:59
 15. Technic Cosmetic Advent Calendar, 24:30
 16. Lumene 24 Nordic Beauty Secrets, 25:43
 17. All That Glitters Cosmetic Advent Calendar, 29:08

Lue myös:

  Uusimmat