Korvapuustikukat

( 4 kpl)

  • 5 dl maitoa
  • 1 muna
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 ps kuivahiivaa (a 11 g) tai 50 g tuoretta hiivaa
  • 15 dl vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia
  • täyte:
  • 100 g pehmeää margariinia
  • noin 1 dl sokeria
  • kanelia
  • voiteluun: munaa
  • pinnalle: raesokeria

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (+42 -asteiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää margariini ja loput jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia ja kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 30X60 cm). Levitä päälle puolet margariinista ja sokerista. Ripottele pinnalle kanelia. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja (16 kpl), jotka ovat leveämmältä puolelta 4-5 cm ja kapeammalta noin 2 cm. Nosta palat pystyyn ja paina palan kärki keskeltä alas.

Asettele 8 puustia vierekkäin kranssin/ympyrän muotoon leivinpaperin päälle pellille (2 kukkaa/pelti). Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Voitele korvapuustikukat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat