Koronavuosi toi uudenlaisen mahdollisuuden tangokuningas Teemu Roivaisen elämään: "Herkullinen pysähdys siinä mielessä"

9:27
Teemu Roivaisen uusi albumi on aikaisempaa tuotantoa popihtavampi.

Teemu Roivainen vie musiikkiaan popihtavampaan suuntaan.

Vuoden 2014 tangokuningas Teemu Roivainen paljasti Uutisaamussa, että koronapandemian aiheuttava pysähdys toi hänen omaan elämäänsä erityisesti myös iloa. Pandemian puhkeamisen aikaan hänen tyttärensä oli vasta puolivuotias.

– Otin asian heti siltä kannalta, että vau mikä mahdollisuus olla lapseni kanssa. Leikkipuistoissa on tullut kierrettyä päivittäin, Roivainen kertoo.

– Kotona oleminen oli aika herkullinen pysähdys ja pääsin katsomaan, kuinka pikkutyttö kasvaa, hän iloitsee.

Tahto päästä keikkalavoille on kuitenkin kova. Onnekseen Roivainen on myös päässyt toteuttamaan omaa ammattiaan viime aikoina. Myös laulajan perhe kulkee keikoilla satunnaisesti mukana.

– Päivät ja ajomatkat ovat pitkiä, joten siihen on vähän vaikeaa yhdistää 2-vuotiaan energiaa, hän nauraa.

Tangokuningas julkaisi juuri Uusi alku -nimeä kantavan albumin, jota on niin ikää työstetty pandemian aikana. Aikaisempaa pop-tyylisempi albumi käsittelee muun muassa tähden omaa elämää.

– Kappaleiden sanoitukset ovat tietynlaisia risteyskohtia elämässä, jotka laittavat ajattelemaan syvemmin. 

Parhaat lyriikat syntyvätkin laulaja mielestä silloin, kun aiheesta kirjoitettavista tapahtumista tai tunteista on kulunut jonkun verran aikaa.

– Parhaat sanoitukset eivät synny välttämättä juuri siinä hetkessä, kun on tunteen vallassa. Ne ovat pitkiä ajatusprosesseja.

Mitä tangokuninkuus on tuonut Roivaisen elämään? Miten hän on pärjännyt taloudellisesti koronan aikana? Vastauskysymyksiin löytyy ylläolevalta videolta, josta näet koko haastattelun.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja