Koronavirusuhka peruuttamassa lisää otteluita suomalaisessa jalkapallossa – "Siinä yhteisössä on ilmeinen tartuntariski"

MyPa-KPV-ottelun lisäksi myös Kakkosen JIPPO-GBK-kamppailu on siirretty. Niin ikään kokkolalainen GBK on kenttäolosuhteiden kautta toistuvassa kontaktissa KPV:n kanssa, jonka lisäksi sillä on kaksi Kokkolan Palloveikkojen pelaajaa lainalla riveissään. 

– Tällä hetkellä tiedetään se, että huomenna tulee myös naisten ja tyttöjen puolelle pari otteluperuutusta, jotka liittyvät kokkolalaisjoukkueisiin. Meidän tietojemme mukaan siinä yhteisössä on ilmeinen tartuntariski, Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoo MTV Urheilulle.

– Emme ole lääketieteen ammattilaisia, joten annamme viranomaisten tehdä paikallisella tasolla päätöksiä, ketä laitetaan karanteeniin ja ketä ei. Me pelaamme vain vastuullisesti varman päälle.

Lundströmin mukaan normaalitilanteessa seurat aloittavat uuden ottelupäivämäärän selvittämisen välittömästi. Nyt toimitaan kuitenkin toisin. 

– Etenemme nyt sillä tavalla, että olen antanut MyPalle ja KPV:lle ohjeet, ettei uuden pelipäivän selvittämistä aloiteta vielä. Viesti molemmille joukkueille on ollut vain se, että toteamme ottelun siirtyvän pelattavaksi myöhemmin.

– Kun KPV:n tilanteesta kokonaisuudessan tehdään viranomaispäätöksiä, tiedämme, onko KPV joukkueena osittain, kokonaan tai ei ollenkaan asetettu jonkinlaiseen karanteeniin. Vasta sen jälkeen tiedämme, joudummeko siirtämään mahdollisesti muitakin KPV:n otteluita.

KPV:n seuraavan ottelun olisi määrä olla ohjelmassa Kokkolassa 25. heinäkuuta lauantaina AC Oulua vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat