Koronavirusepidemian tappavin päivä Kiinassa: viruksen uhrina kuoli eilen 86 ihmistä, joukossa ensimmäinen ulkomaalainen

Koronavirusepidemiassa on saavutettu Kiinassa tänään taudin murheellisimmat luvut: virukseen kuoli yhden päivän aikana 86 ihmistä, eli enemmän kuin minään muuna päivänä aiemmin.

Valtaosa kuolleista on Kiinan viranomaisten mukaan kriisin keskiössä olevassa Hubein maakunnasta. Kaikkiaan koroviruksen uhrina on kuollut 722 ihmistä. Heistä vain 2 on Manner-Kiinan ulkopuolelta.

Uusia tartuntoja kerrottiin olevan koko maassa noin 3 400. Kaikkiaan 35 000 ihmistä on saanut Kiinassa tartunnan. Maailmanlaajuisesti sairastuneita on 34 400 eri puolilla maailmaa.

Yhdysvaltain lähetystö kertoi tänään Yhdysvaltojen kansalaisen kuolleen koronavirukseen Kiinassa Wuhanin kaupungissa. Kyseessä on ilmeisesti ensimmäinen vahvistettu ulkomaan kansalaisen kuolema koronavirukseen Kiinassa.

Lähetystön tiedottaja kertoi uutistoimisto AFP:lle, että kuollut on 60-vuotias Yhdysvaltojen kansalainen. Hänellä diagnosoitiin koronavirus sairaalassa Wuhanissa toissa päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat