Koronavirus piinaa yhtä F1-tallia: kumpikin Stroll sai tartunnan – tallipomo puolustuskannalla rajun kritiikkiryöpyn jälkeen

Racing Point -tallissa molemmat kuljettajat Lance Stroll ja Sergio Pérez ovat sairastaneet koronaviruksen. Myös tallin omistajan Lawrence Strollin kerrotaan antaneen positiivisen testituloksen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-talli Racing Pointin toiminta sen kuljettajan Lance Strollin koronavirustapauksen hoidossa on saanut rutkasti kritiikkiä formulapiireissä ja lehdistössä. Kanadalaiskuljettaja lähti kotiin Nürburgringiltä kesken viimeisimmän kisaviikonlopun flunssaisten oireiden jälkeen.

Stroll lähti kesken Eifelin kisaviikonlopun sunnuntaina kotiinsa Sveitsiin, jossa hän antoi positiivisen koronavirusnäytteen.

Erikoisinta Strollin tapauksen hoidossa on se, että hänen kerrotaan kärsineen flunssan oireista jo edellisestä kisaviikonlopusta lähtien. Hän antoi negatiivisen testituloksen tiistaina ennen Eifelin F1-viikonloppua.

Sen jälkeen samalla viikolla Strollia ei enää testattu ennen kuin oireet pahenivat selvästi. Kriitikoiden mukaan kuljettajaa olisi pitänyt flunssaisena testata joka päivä tilanteen kartoittamiseksi, sillä viruksen itämisaika huomioon ottaen se ei välttämättä näy heti testeissä.

Rancing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauer on joutunut puolustamaan tallin toimintaa Strollin tapauksessa.

– Hän keskusteli lääkärin kanssa, ja tämä ei uskonut oireiden viittaavan covid-19-virukseen, eikä pitänyt testaamista tarpeellisena, Szafnauer kertoi Reutersin mukaan.

– Tämän lääketieteellisen arvion perusteella ei ollut mitään tarvetta ilmoittaa FIA:lle hänen sairastumisensa luonteesta.

Strollin lisäksi muista F1-kuskeista ainoastaan hänen tallitoverinsa Sergio Pérez on sairastanut koronaviruksen.

Yhden tallin kohtaama sattuma on melkoinen, sillä myös Strollin isä ja tallin omistaja Lawrence Stroll antoi positiivisen koronavirustestin kotonaan viime F1-osakilpailun kisapäivänä eli toissa viikonlopun sunnuntaina.

Monimiljardöörin kerrotaan aloittaneen jälleen työnteon eristäytymisvaiheen jälkeen.

Lance Stroll on niin ikään parantunut covid-19-taudista ja on antanut negatiivisen koronavirustestin maanantaina. Hän on siten vapaa kisaamaan ensi viikonloppuna Portugalin F1-kisassa Portimaossa.

– Tunnen olevan loistavassa iskussa, enkä malta odottaa, että pääsen tallin mukaan ja kisaamaan Portugalissa, Lance Stroll intoili Reutersin mukaan.

Oletettavasti Strollin tapauksen johdosta F1-kuplan protokollaa on tiukennettu entisestään. Nyt jokaisen F1-työntekijän on annettava negatiivinen testitulos paikan päällä kisalokaatiossa ennen kuin hänet päästetään varikolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja