Koronaviruksen toinen aalto kylvää edelleen tuhoa Australiassa

Australiassa on rekisteröity 19 uuteen koronavirukseen liittyvää kuolemaa vuorokauden aikana, kertoivat viranomaiset. Kyseessä on toistaiseksi suurin päiväluku pandemian aikana, kertoo BBC.

Kuolonuhrit liittyvät Victorian osavaltion ja sen pääkaupungin Melbournen koronaviruksen toiseen aaltoon. Uusien tartuntojen määrä on kuitenkin viime päivinä laskenut, mikä antaa toivoa siitä, että tiukat eristystoimet alkavat viimein tuottaa tulosta.

Melbournessa otettiin rajoitukset uudelleen käyttöön yli kuukausi sitten, ja niitä kiristettiin tuntuvasti kuluvan kuun alussa. Kaupungissa on muun muassa voimassa öinen ulkonaliikkumiskielto, valtaosa liikkeistä on suljettu ja maskin käyttö ulkona on pakollista.

Victoriassa raportoitiin maanantaina pitkälti yli 300 uutta tartuntaa. Viime viikolla uusia tartuntoja oli enimmillään yli 700 päivässä. Australian muissa osavaltioissa ei ole rekisteröity juurikaan uusia tartuntoja.

Australiassa on kuollut koronaviruksen seurauksena 314 ihmistä, kertoo tilastosivusto Worldometer. Väkilukuun suhteutettuna kuolleita on 12 miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli maanantaina 60.

Worldometerin luvuissa on toisinaan havaittu epäjohdonmukaisuuksia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja