Kuhmossa todettu neljä uutta tartuntaa ja altistuneita yli 50 – kasvomaskisuositus voimaan koko Kainuuseen, kuhmolaisten ylioppilasjuhlat peruttu

32:38
Katso video: 8 000 koronatartunnan raja rikki – keskiviikkona HUS kertoi viimeisimmät tiedot Suomen epidemiatilanteesta.

Kuhmossa on todettu neljä uutta koronatapausta, ja altistuneita arvioidaan olevan yli 50, Kainuun sote kertoo tiedotteessaan.

Yksi altistuspaikoista on Tuupalan alakoulun puukoulun puoli. Kainuun sote kertoo, että tartunnan jäljitys on käynnistetty ja altistuneiden tavoittaminen on aloitettu. Tartuntojen määrä voi muuttua jäljityksen edetessä.

Kaikki koronaan sairastuneet henkilöt ovat aikuisia ja työskentelevät eri työpaikoilla.

Hengitysoireisia kuhmolaisia pyydetään hakeutumaan koronatestiin ja välttämään kontakteja testitulosten varmistumiseen asti.

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä tiedotti asiasta Facebookissa.

– Tilanne vaatii meiltä kaikilta yhteisöllisyyttä, inhimillisyyttä ja rauhallista asennetta, Määttä kertoo kaupungin Facebook-tilillä.

Kasvomaskisuositus astuu välittömästi voimaan

Tästä päivästä alkaen Kainuun sote suosittelee koko maakunnan alueelle kasvomaskien käyttöä. Maskeja olisi hyvä pitää tilanteissa, jossa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Kuntien tehtävä on huolehtia, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat saavat maskit ilmaiseksi. Kuh­mos­sa mas­kien ja­ke­lu alkoi per­jan­tai­na, ja Ka­jaa­nin kau­pun­ki aloit­taa ja­ke­lun ensi maa­nan­tai­na.

Myös Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollossa aloitetaan hengityssuojainten käyttäminen potilas- ja asiakastyössä.

Ylioppilasjuhlat peruttu toistamiseen

Kuhmon lukion ylioppilasjuhlat joudutaan perumaan altistusten vuoksi. Myös seuraavan viikon Tai­tei­den Yö –ta­pah­tu­ma on pe­rut­tu.

Kotona järjestettävät juhlat voi järjestää koronaohjeita tarkkaan noudattaen, mutta jatkojuhlien pitämistä ei suositella tässä vaiheessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja