Koronaryhmät suosittavat tilarajoitusten jatkoa kahdella viikolla pk-seudulla ja Pirkanmaalla: Sairaalakuormitus jatkaa kasvuaan

Pääministeri Marin: Rajoitukset jatkuvat todennäköisesti tammikuun jälkeen - koronapassin muuttaminen rokotepassiksi myös pohdinnassa 5:32
Pääministeri Marin totesi jo tiistaina aamupäivällä, että rajoitukset jatkuvat todennäköisesti tammikuun jälkeen.

Pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan koronakoordinaatioryhmät suosittavat aluehallintovirastolle tilarajoitusten jatkamista kahdella viikolla. Ryhmien suosituksen takana on sairaalahoidon kuormituksen kasvun jatkuminen.

Nykyiset rajoitukset olisivat päättymässä pääkaupunkiseudulla ensi viikon maanantaina 24. tammikuuta, mutta ryhmä suosittaa rajoitusten jatkamista 8. helmikuuta asti. Pirkanmaalla rajoitukset ovat voimassa 21. tammikuuta asti, joten uusi rajoitus jatkuisi Avin näin linjatessa 4. helmikuuta asti.

Ryhmä suosittaa, että 2003 tai sitä myöhemmin syntyneiden lasten ja nuorten harrastaminen saisi kuitenkin jatkua normaalisti. Lisäksi ryhmä toivoo, että erityisryhmien liikunnan mahdollistamiselle löydettäisiin ratkaisu.

HUS-alueella on sairaalahoidossa yhteensä 347 koronapotilasta. Ryhmän mukaan sekä HUSissa että kaikissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa on jouduttu supistamaan kiireetöntä hoitoa niin erikoissairaanhoidossa kuin perusterveydenhuollossa koronapotilaiden hoidon turvaamiseksi. Henkilökunnan kuormitus koko sote-alalla on korkeaa, koska koronan hoiitoon jouduttu siirtämään henkilöstöä muista palveluista.

Ryhmä korostaa, että aikuisväestön välisiä kontakteja on yhä välttämätöntä laajasti vähentää sairaalakapasiteetin ja muun sosiaali- ja terveydenhuollon sekä yhteiskunnan kriittisen toiminnan turvaamiseksi.

Rajoitussuositus koskee joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettäviä sisätiloja sekä yleisiä saunoja, kylpylöitä, uimahalleja, tanssipaikkoja sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettäviä tiloja. Myös huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat, sisäleikkipuistot, sisäleikkipaikat ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat ovat rajoitusten piirissä.

Vanhojen tanssit on Tampereen seudun lukioissa päätetty siirtää keväämmälle, sillä kouluissa halutaan taata mahdollisimman koronaturvalliset ylioppilaskirjoitukset.

Juttua päivitetty Pirkanmaan koronaryhmän suosituksella.

Lue myös:

    Uusimmat