Koronarajoituksia ei oteta enää protestoimatta vastaan – tänään ravintolarajoitukset tiukentuvat ja alan ihmiset osoittivat mieltä

22:25

Ravintola-alan yritykset ja työntekijät järjestivät Helsingissä tänään tukimielenosoituksen, koska pelkäävät elinkeinonsa olevan vaakalaudalla. Ravintoloiden aukioloaikoja rajoitetaan tästä päivästä lukien kello yhteen yöllä ja koronatilanteen paheneminen voi johtaa vielä lyhyempiin aukioloaikoihin.

Koronarajoituksia ei kuitenkaan enää oteta protestoimatta vastaan. Noin pari sataa ravintola-alan ihmistä kokoontui tänään Helsingin kansalaistorille vaatimaan kunnioitusta, selkeämpää viestintää ja lievempiä koronarajoituksia työpaikkojensa pelastamiseksi.

Hallituksen viime aikoina tekemiä rajoitus- ja suosituspäätöksiä on moitittu vaikeaselkoisiksi, mikä voi haitata myös monen yrityksen liiketoimintaa.

Ravintola-ala kaipaa lisäksi kunnioitusta.

– Selkeä viestintä se on se ykkönen. Ja kunnioitusta sen päälle. Liian usein meidänkin alasta puhutaan vain kuppiloina ja muina juottoloina. Se on väärin. Ala on matalapalkka-ala, mutta vaatii sille kuuluvaa kunnioitusta. Moni on intohimolla tekemässä työtään, mielenosoituksessa paikalla ollut Restonomiliiton toiminnanjohtaja Joel Kettula puhui.

Ravintola-alalla uskotaan, että koronatartuntoja pystytään ehkäisemään ilman aukiolorajoituksia.

– Esimerkiksi tehostetulla valvonnalla ja muilla toimilla olisi mahdollista tehdä turvallinen asiakaskäynti. Meillä on hyviä näyttöjä, miten koronaa on onnistuttu torjumaan. Kuitenkin on muistettava, että baaritilat ovat turvallisempia kuin ahtaammat kotitilat, jos ihmiset eivät pääse yökerhoihin juhlimaan, Kettula toteaa.

Huolta on myös muilla

Koronarajoitukset huolestuttavat nyt myös muita. Kaupan liitto penää niin ikään selkeitä koronaohjeita ja rajoituksia vain tartuntavaaran paikkoihin.

Kaupat pitävät tilojaan turvallisina, ja Kaupan liitto antoi tänään maskisuosituksen.

– Toivotaan hallitukselta sitä, että pystyvät viestimään asiallisesti ja vaikuttavasti, jotta ihmiset ymmärtävät, miksi rajoituksia tehdään. Me haluamme pitää kaupat auki ja työllistää ihmisiä. Se jos mikä, on sitä yhteiskuntavastuuta, sanoo Kaupan liiton erikois- ja käyttötavarakaupan valiokunnan puheenjohtaja, Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Minna Kokka.

Kaupan liiton mukaan kaupoissa on ollut maaliskuussa lähtien vain muutamia kymmeniä koronatartuntoja. Uusien tartuntojen ehkäisyyn on erityisesti kolme keinoa.

– Etäisyyden pito ja maskit, niitä suositellaan kaikille. Ja tietenkin se käsien peseminen, Kokka tiivistää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja