Tehohoidon professori vastaa kauan odotettuun kysymykseen: Onko korona vaarallisempi kuin influenssa? Tässä luvut

Koronan teho-osastoille aiheuttama kuormitus on ollut yli kymmenkertainen verrattuna influenssan keskivertovuonna aiheuttamaan kuormitukseen 8:07
Koronan teho-osastoille aiheuttama kuormitus on ollut yli kymmenkertainen verrattuna influenssan keskivertovuonna aiheuttamaan kuormitukseen.

Miten korona vertautuu influenssaan tehohoitokuormituksen osalta? Asiantuntijan mukaan koronan kuormitus on jopa kymmenkertainen.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät tänään jokaviikoisen tilannekatsauksen. 

Anestesiologian ja tehohoidon professori Matti Reinikainen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta kertoi katsauksessa uutta vertailutietoa koronan ja influenssan tehohoitotarpeesta.

– Viimeisten kahden vuoden aikana koronan teho-osastoille aiheuttama kuormitus on ollut yli kymmenkertainen verrattuna influenssan keskivertovuonna aiheuttamaan kuormitukseen, Reinikainen kertoi.

Hänen mukaansa siinä missä influenssapotilaiden tehohoito on kestänyt keskimäärin hieman yli 6,5 vuorokautta, koronapotilaiden keskimääräinen tehohoidon kesto on ollut 11 vuorokautta.

Kuolleisuudessa ei sen sijaan ole merkittäviä eroja. Koronan vuoksi tehohoidossa olleista potilaista 19 prosenttia on menehtynyt kyseisen sairaalahoitojakson aikana, influenssan osalta vastaava luku on 15 prosenttia.

– Yli 60-vuotiailla koronaan liittyvä kuolleisuus on huomattavasti suurempi kuin tehohoitoa vaativaan influenssaan liittyvä kuolleisuus, Reinikainen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat