Koronapotilas julkaisi videon kuolleesta miehestä napolilaissairaalan lattialla – kohuvideo alleviivaa huolestuneita kommentteja: Italian terveydenhuolto on sietokykynsä rajoilla

Koronapotilas julkaisi videon kuolleesta miehestä sairaalan vessan lattialla – Italian terveydenhuolto on sietokykynsä rajoilla 0:26
Huomio! Video sisältää materiaalia, joka voi järkyttää herkimpiä katsojia.

Kännykällä kuvattu video kuolleesta miehestä napolilaisen ensiapuosaston vessan lattialla lähti leviämään sosiaalisessa mediassa tällä viikolla. Videon kuvannut potilas julkaisi sen, koska halusi näyttää italialaissairaalan karun tilanteen.

Videon kuvannut 30-vuotias Rosario La Monica joutui koronaoireiden vuoksi viettämään yön Cardarellin sairaalassa, Napolissa, viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

La Monica kertoo uutistoimisto AP:lle, etteivät potilaat saaneet riittävää hoitoa, joten hän itse auttoi muita potilaita.

Hän sanoo nähneensä vanhemman miehen menevän vessaan. Kun tätä ei kuulunut takaisin, La Monica meni tarkistamaan tilanteen. Silloin hän löysi miehen makaamasta elottomana lattialta.

Napolin kuvernööri Vincenzo De Luca sanoi torstaina, että video on kuvattu sen jälkeen, kun hoitaja oli jo löytänyt miehen ja oli soittamassa apua. Hänen mukaansa viranomaiset tulevat kuitenkin tutkimaan tapahtumien kulun.

Videolla La Monica myös kuvaa muita osaston potilaita, ja sanoo etteivät he tiedä kaikista, ovatko he elossa vai eivät. Voit katsoa videon artikkelin alusta. Huomioi, että se sisältää materiaalia, joka voi järkyttää herkimpiä.

Yli 30 000 sairaalapotilasta

Italiassa koronaepidemiatilanne on huonontunut nopeasti, ja perjantaina maassa meni rikki uusien päivittäisten tapausten ennätys lähes 41 000 uudella tapauksella.

Useampi terveydenhuollon työntekijä on ilmaissut julkisuudessa huolensa siitä, pystytäänkö sairaaloissa hoitamaan kaikki tarvitsevat. Tällä hetkellä Italiassa on yli 30 000 ihmistä sairaalassa koronan vuoksi. Noin 3000 on tehohoidossa.

Tällä hetkellä Italiassa kuolee keskimäärin 500 ihmistä päivässä koronan vuoksi. Koko pandemian aikana Italiassa on kuollut 44 139 ihmistä.

Campanian alue, johon Napoli myös kuuluu, on julistettu "punaiseksi alueeksi", eli suurinta osaa ihmisistä on kielletty tulemasta alueelle tai lähtemästä sieltä.

Lue myös:

    Uusimmat