Koronapelko näkyy Husissa pelottavalla tavalla: Vakavien sairauksien hoitoon hakeutuvien määrä vähentynyt selvästi – "Hyödyt hoitoon hakeutumisesta ovat suurempia kuin riski sairastua koronavirukseen"

8:00

Pelko koronavirustartunnassa näkyy vakavien sairauksien hoitoon hakeutuvien määrän vähenemisenä Meilahden neurologian päivystyksessä Helsingissä.

– Ihmisten tulee uskaltautua hoitoon ja tutkimuksiin myös koronaepidemian aikana. Hyödyt hoitoon hakeutumisesta ovat suurempia kuin riski sairastua koronavirukseen, sanoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) neurokeskuksen hallinnollinen ylilääkäri Sami Curtze tiedotteessa.

Ohimenevän aivoverenkiertohäiriön saaneiden määrä puolittunut

Ohimenevän aivoverenkiertohäiriön eli TIA-kohtauksen saaneiden potilaiden määrä Meilahden neurologian päivystyksessä on laskenut koronaepidemian aikana puoleen tavallisesta luvusta. TIA-kohtaus diagnosoidaan noin 4 000 suomalaisella vuosittain.

Kohtauksen saaneen tulee hakeutua päivystykseen välittömästi, vaikka oireet menisivätkin ohi. Näin siksi, että joka kymmenes TIA-potilas saa aivoinfarktin viikon kuluessa, ja joka kahdeskymmenes ensimmäisen vuorokauden kuluessa.

Päivittäin keskimäärin 68 suomalaista saa aivoverenkiertohäiriön, ja siihen kuolee keskimäärin 12 ihmistä päivässä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja