THL: Suomessa todettu 131 uutta koronatartuntaa – viruksen ilmaantuvuusluku laski hiukan

Euroopan koronavirustilanne näyttää synkkenevän – Seitsemän uutiset kertoo, miten nopeasti pandemian toinen vaihe kiihtyy 2:15
Euroopan koronavirustilanne näyttää synkkenevän – Seitsemän uutiset kertoi perjantaina, miten nopeasti pandemian toinen vaihe kiihtyy.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on julkaissut jälleen tuoreet luvut koronatapauksista.

Suomessa on todettu nyt yhteensä 13 424 koronavirustartuntaa. Luku on 131 suurempi kuin eilen eli se on uusien raportoitujen tartuntojen määrä.

STT kertoo, että kahden viikon aikana on raportoitu 2 886 tartuntaa, mikä on 1 328 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Myös eilen ja perjantaina koronatartuntoja raportoitiin alle 200, kun koko alkuviikon ajan uusia tartuntoja raportoitiin päivittäin yli 200 kappaletta. Esimerkiksi tiistaina luku oli päälle 280.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa on nyt 14 vuorokauden ajalta 49,8 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Luku on laskenut hieman eilisestä. Koronan ilmaantuvuudessa alueittain on edelleen suuria eroja.

Koronaviruksesta parantuneita arvioidaan olevan noin 9 100, eli noin 70 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Perjantain tietojen mukaan Suomessa on sairaalahoidossa 56 koronapotilasta ja 6 heistä on tehohoidossa.

Koronakuolemia Suomessa on raportoitu 351.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat